Articol publicitar

Cum poţi preveni accidentele cardiovasculare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentele cardiovasculare sunt printre cele mai periculoase afecţiuni medicale şi asta pentru că pot duce chiar la deces. În plus, uneori sunt asimptomatice, ceea ce face dificilă diagnosticarea rapidă care este esenţială pentru tratarea lor.

Totuşi, cum prevenţia ne poate ajuta să nu ajungem în acel punct critic, citeşte mai jos ce putem face pentru a preveni accidentele cardiovasculare. Bineînţeles, istoricul medical şi factorul genetic sunt şi ele foarte importante în acest context, aşa că sfaturile următoare nu exclud analizele uzuale şi consultul medicului specialist.

Renunţă la fumat!

O regulă esenţială, mai ales atunci când vorbim despre accidentele cardiovasculare. Motivul este simplu şi uşor de înţeles: fumatul dăunează şi îngustează vasele de sânge, crescând riscul de infarct. E important de reţinut că şi fumatul pasiv e nociv în acest sens, aşa că ia numaidecât măsuri.

image

Ajustează-ţi alimentaţia!

Dieta – în asta constă marea transformare! Aici, ţine minte două aspecte: acizii graşi Omega-3 (EPA şi DHA) şi alimentele bogate în potasiu.

Din prima categorie, consumă deseori somon, seminţe de in, seminţe de chia, caviar, somon afumat, macrou, stridii, spanac etc.

Surse bogate în potasiu sunt avocado, bananele, prunele, cartoful dulce, stafidele, roşiile, sucul de portocale, mazărea, fasolea etc.

Tot aici, ţine minte că şi suplimentele alimentare, cu eficacitate dovedită clinic, au o mare importanţă, cum ar fi, de exemplu, cele cu ulei de krill, cel folosit şi în suplimentul Korill 

Provenit din Euphasia superba, o specie de mici crustacee polare din Oceanul Antarctic, uleiul de krill este deosebit de important în toate afecţiunile inimii. Aşadar, Korill poate fi de mare ajutor şi contra accidentelor cardiovasculare (infact de miocard).

Uleiul de Krill, din Korill, este cea mai valoroasă sursă de omega-3 pentru că le conţine sub formă de fosfolipide solubile, alături de antioxidanţi (astaxantina), care se absorb complet, faţă de uleiul de peşte.

Scapă de stres!

Uşor de zis, greu de făcut, vei spune, însă pune în practică tehnici uşoare şi de bun simţ. Nu sta peste program la lucru, răsfaţă-te la spa o dată pe săptămână, întâlneşte-te cu prietenii periodic, apelează la acupunctură, rezervă o vacanţă (acelaşi efect benefic o are şi studierea ofertelor de pe internet). Nu e greu, dar trebuie doar să îţi doreşti să mai scapi un pic de problemele pe care oricum nu le poţi controla.

Fă sport regulat!

Dacă eşti sedentar şi, în plus, ai şi un job care implică mult statul pe scaun, e clar! Eşti cu atât mai mult predispus accidentelor cardiovasculare, dar nu numai. Se pare că mişcarea moderată (jogging, mersul pe jos, plimbările zilnice, înotul etc.), ar fi de preferat, dar poţi opta şi pentru exerciţii mai grele la sala de sport, asta dacă ai permisiunea medicului tău.

Ai putea avea alte afecţiuni cardiace care să te restricţioneze în acest sens, aşa că asigură-te că poţi face mişcare fizică intensă.

Merită să începi să fii o persoană activă!

Ascultă-ţi corpul!

Organismul nostru este perfect şi inteligent creat. Deseori, el este cel care ne „vorbeşte” despre anumite riscuri. Încetineşte ritmul şi ascultă-ţi corpul. Ai ritmul cardiac mărit/neregulat şi nu doar după ce depui efort? Eşti mai tot timpul depresiv? Te confrunţi cu migrene urâte, care se tot repetă? Ai dureri în piept şi respiraţie îngreunată? Ei bine, toate astea ar putea fi indicii că lucrurile nu sunt tocmai în regulă în cazul tău, aşa că ar fi bine să consulţi un medic specialist cardiolog!

Pe lângă toate aceste indicaţii, organismul nostru are nevoie deseori de adjuvante. Poluarea, stilul de viaţă sau anumite date genetice cer suplimente alimentare care să prevină afecţiuni medicale grave.

În cazul accidentelor, dar şi a bolilor cardiovasculare, Korill este cel mai indicat. Este din ulei de krill pur – recoltat şi preparat ecologic, nu conţine conservanţi, metale grele sau alţi poluanţi (dioxine, PCB), scade colesterolul rău şi trigliceridele, îmbunătăţind funcţionarea întregului sistem cardiovascular.

Dacă vrei să fii şi tu la adăpostul accidentelor cardiovasculare, ia 1-2 capsule de Korill pe zi, în doze de mininum trei luni, în 2-3 cure pe an.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite