Indicaţiile terapeutice ale cartilajului de rechin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele din cartilaj de rechin se remarcă îndeosebi prin calităţile demonstrate în tratamentul reumatismului şi cancerului, datorate capacităţii sale de stimulare a sistemului imunitar.

Proprietăţile remineralizante, antimicrobiene şi antiinflamatoare recomandă tratamentul cu cartilaj de rechin pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar şi pentru tratarea bolilor degenerative.

Leac pentru reumatism

Cercetările recente au demonstrat că terapia cu preparate pe bază de cartilaj de rechin reduce în scurt timp (în două-trei săptămâni) inflamaţiile şi atenuează durerile specifice artritei. De asemenea, acest tratament ajută la creşterea mobilităţii articulaţiilor afectate de reumatism. Cercetătorii francezi şi belgieni au adus dovezi că, în urma tratamentului, durerile provocate de bolile reumatice la populaţia vârstnică au scăzut în intensitate mai rapid decât în cazul unor tratamente obişnuite.

Un cercetător atent la beneficiile remediului cu cartilaj, dr. William Lane de la Universitatea din New Jersey, care este şi pionierul acestui tratament, a testat eficienţa leacului şi pentru alte afecţiuni cronice precum psoriazisul, retinopatia diabetică, traumatismele osteoarticulare şi bolile autoimune.

Împiedică dezvoltarea tumorilor

Dr. William Lane dezvăluie în cartea sa „Rechinii nu se îmbolnăvesc niciodată de cancer", publicată în anul 1993, explicaţia multiplelor beneficii ale cartilajului de rechin în patologia umană. Spre deosebire de majoritatea peştilor, rechinul nu se îmbolnăveşte niciodată de cancer, iar rănile lui se vindecă foarte repede şi nu se infectează. Pentru că rechinii au o morfologie nemodificată de mai bine de 400 de milioane de ani, cum spun specialiştii, este un motiv în plus pentru continuarea cercetărilor asupra acestui extras.

Ţesutul cartilaginos al rechinilor este unul dintre puţinele care nu sunt vascularizate, iar misterul îl reprezintă cantitatea impresionantă de proteine antiangiogenetice, care suprimă apariţia noilor vase sanguine, surse de hrană pentru tumorile canceroase. Aceste proteine s-au dovedit eficiente şi în cazul tumorilor umane. Administrarea cartilajului de rechin inhibă dezvoltarea acestora.

Reduce efectele ­traumatismelor musculare

Specialiştii au ajuns la concluzia că tratamentul cu cartilaj de rechin reduce efectele traumatismelor musculare şi articulare şi, de aceea, este recomandat mai ales sportivilor care au suferit diverse accidente în timpul competiţiilor. Mai mult, un astfel de tratament este indicat, de asemenea, pentru prevenirea osteoporozei şi pentru creşterea imunităţii generale a organismului.

Din suplimentul nutritiv cu cartilaj de rechin se administrează, zilnic, câte o capsulă înaintea meselor principale. Remediul este contraindicat copiilor cu vârste sub 14 ani.

Contraindicaţii: Cartilajul de rechin este contraindicat femeilor gravide şi persoanelor cu fracturi osoase.

Uleiul din ficat de rechin, antibiotic natural

Substanţele active din compoziţia uleiului extras din ficatul de rechin acţionează ca un antibiotic natural şi ajută la creşterea imunităţii în cazul persoanelor care au imunitatea scăzută.

Tratamentul cu miraculosul ulei este recomandat de specialişti într-o gamă variată de afecţiuni: insuficienţă cardiacă, infecţii cronice, hepatită cronică, ciroză hepatică, astm bronşic şi în dilatarea varicoasă a venelor.

Administrat corect şi în concentraţii corespunzătoare, cartilajul de rechin este eficient în tratamentul nodulilor la sân şi fibromului uterin.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie

image

Cartilajul de rechin, graţie compoziţiei sale, are efecte de stimulare a imunităţii generale a organismului şi de scădere a inflamaţiilor. Blochează dezvoltarea vaselor sanguine de neoformaţie, proces care intervine în evoluţia tumorilor canceroase, bolilor degenerative şi inflamatorii.

Remediul are un efect pozitiv la nivelul sistemului osteoarticular, fiind indicat pentru tratarea traumatismelor musculare şi articulare. Poate fi folosit, de asemenea, în osteoporoză, în boli reumatice degenerative (atenuează durerea şi creşte mobilitatea articulaţiilor), în psoriazis, în retinopatie diabetică şi în carenţe de calciu (cartilajul de rechin este o sursă naturală de calciu şi de fosfor).

Prezintă contraindicaţii în: sarcină, în cazul persoanelor care au suferit un infarct ­miocardic sau fracturi osoase şi celor care au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite