Infecţiile urinare: cum le tratezi ca să nu recidiveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerea şi usturimile la urinare sunt cele mai frecvente semne ale infecţiei urinare.
Durerea şi usturimile la urinare sunt cele mai frecvente semne ale infecţiei urinare.

Infecţiile urinare sunt mai răspândite chiar şi decât cele respiratorii. Statisticile arată că o jumătate din femei au fost afectate măcar o dată în timpul vieţii de un astfel de episod. Când o astfel de infecţie revine de mai multe ori, vorbim despre cistita recidivantă.

Numite şi cistite, infecţiile urinare apar când diferite bacterii ajung în tractul urinar, se multiplică şi afectează apoi rinichii şi căile urinare, care nu mai funcţionează la parametrii normali. Urmările sunt nevoia frecventă şi urgentă de a urina şi un anume disconfort la urinare, manifestat prin dureri sau usturimi.

Cauzele infecţiilor urinare

Aparatul urinar şi urina au o serie de proprietăţi cu rolul specific de a bloca accesul bacteriilor şi a opri înmulţirea lor,  prin orificiul extern al uretrei. Frecvent, bacteriile provin din tractul inferior al aparatului digestiv şi din anus, care se învecinează anatomic cu deschiderea uretrei. Astfel se explică şi frecvenţa mai mare a infecţiilor urinare la femei, mult mai des afectate decât bărbaţii.

Din cauza lungimii scurte a uretrei la femei, germenii prezenţi în zona anală pot migra repede în vezică. De altfel, în majoritatea infecţiilor urinare, bacteria care declanşează infecţia este E.coli, un microb care se găseşte la nivelul colonului şi anusului, responsabil de apariţia cistitei, pielonefritei şi a abcesului de prostată.
 
Află pe Clicksanatate.ro cum să previi revenirea infecţiei urinare!

Aşa scapi de transpiraţia în exces!

Ce să mănânc dacă am carenţă de magneziu?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite