Vaginita bacteriană este cea mai comună boală a femeilor de vârstă fertilă. Predispuse sunt cele cu mai mulţi parteneri sexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaginita este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Este frecvent întâlnită la femeile de vârstă fertilă.

Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează. Bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia. De regulă, cele mai afectate sunt femeile care au mai mulţi parteneri sexuali.

Printre factorii de risc ai acestei afecţiuni se numără folosirea frecventă a irigatoarelor vaginale şi a tampoanelor vaginale, toaleta vaginală făcută cu săpunuri dure – indicate sunt săpunurile care au pH-ul de 5,5; utilizarea pe termen lung a steriletului şi utilizarea lenjeriei intime din materiale sintetice.

Simptomele vaginitei bacteriene includ secreţii anormale de culoare alb-gri sau galbenă, cu miros puternic de peşte, mai ales după contactul sexual. Cantitatea de secreţii este abundentă, iar unele femei  pot avea senzaţii de mâncărime , arsură sau durere în timpul actului sexual.

Diagnosticul se pune în urma unor analize ale secreţiei vaginale. Tratamentul medicamentos poate fi oral şi vaginal. Se poate întâmpla ca după administrarea tratamentului boala să recidiveze şi simptomele să reapară.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite