Articol publicitar

Utilitatea unui hard disk extern în era supervitezelor de stocare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există câteva industrii în care normele se schimbă foarte repede. Ca atare, este uimitor cum ceea ce considerăm echipare de bază evoluează de la un an la altul. De exemplu, stocarea în cazul laptopurilor era judecată, în mare parte, prin prisma capacităţii. Aspecte precum viteza de lucru erau asociate procesorului sau memorie RAM.

Apariţia SSD-urilor la finalul deceniului trecut a schimbat modul în care gândim despre stocare. Astfel, compromisul dintre viteză şi capacitate a devenit tot mai pregnant. Unii producători au încercat să rezolve această problemă prin crearea soluţiilor de stocare hibride. Însă, la fel ca anvelopele all-season, soluţiile hibride nu sunt de mare ajutor atunci când chiar ai nevoie de ele.

Deşi costul pe GB a scăzut considerabil în ultimii 10 ani, misiunea unui SSD nu a fost uşurată deloc, mai ales că utilizatorii au început să fotografieze şi să filmeze tot mai mult. Odată cu răspândirea acestei practici, software-ul specializat a devenit responsabil pentru multiplicarea spaţiului ocupat de fişierele multimedia.

De aceea, rolul de magazie a revenit clasicului hard disk extern. Astăzi este foarte uşor să ataşezi un hard disk extern de 1 TB, costurile de achiziţie fiind semnificativ mai mici, în comparaţie cu echivalentul SSD. Iată de ce ar trebui să iei în considerare un hard disk extern, pe lângă cele amintite mai sus.

Back-up

Back-up-ul datelor este precum o asigurare de sănătate. Nu ai tot timpul nevoie de ea, însă dormi mai bine ştiind că te poţi baza pe ea. Sistemele de operare dau erori, chiar şi unităţile de stocare pot ceda. Aşa că un hard disk extern şi un soft specializat în back-up te poate scăpa de momente neplăcute.

Transfer de date

Viteza internetului în România este ridicată şi ne permite să facem cu uşurinţă transferuri de fişiere. Serviciile de transfer au crescut foarte mult în ultimii ani. Ce nu reuşesc însă este să se ocupe de fişierele de foarte mari dimensiuni. Dacă munca ta implică partajarea fişierelor către clienţi, vei descoperi că o simplă întâlnire prin care poţi transfera datele este mai rapidă şi mai productivă decât un simplu upload pe un server.

Conectivitate sporită

Pe lângă clasicul port USB (sau eSATA), un hard disk extern moder dispune şi de alte tipuri de conexiuni. Pentru că informaţia a ajuns să fie creată, stocată şi transferată prin mai multe moduri, hard disk-ul extern s-a adaptat nevoilor utilizatorilor. Astfel, opţiuni precum WiFI şi slot de card SD devin din ce în ce mai populare.

Mulţi au crezut că apariţia SSD-ului va duce la intrarea în istorie a clasicului hard disk. În schimb, acesta a primit o nouă formă şi o utilitate la fel de importantă precum cea a stocării interne.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite