Şcoala gratuită de programare ACADEMY+PLUS s-a deschis oficial în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
programare scoala

ACADEMY+PLUS, şcoala gratuită de programare, îşi deschide oficial activitatea la Bucureşti. Inaugurarea are loc în parteneriat cu mediul privat şi vizează formarea, în următoarele 6 – 9 luni, a 140 de specialişti IT, în cadrul unui proces educaţional bazat pe practică şi lucru în echipă.

Printre primii parteneri ai ACADEMY+PLUS se numără Societe Generale European Business Services, BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies şi Orange. „Pe durata celor 6 - 9 luni cât durează programul, în medie, companiile ne susţin cu mentori care se implică alături de noi pentru a-i ajuta pe cursanţi să fie formaţi în acord cu cerinţele pieţei. Spre exemplu, rolul principal al mentorilor este să îi ajute pe aceştia să avanseze cât mai repede şi cât mai corect, însă, în acelaşi timp, un alt rol este acela de a le prezenta valorile companiilor din care provin, metodologia de lucru sau tipul proiectelor”, a spus Daniela Buşcan, Program Director ACADEMY+PLUS.

Pe lângă programul de formare a cursanţilor, ACADEMY+PLUS oferă şi training-uri corporate, destinate angajaţilor care stăpânesc deja o tehnologie, dar care îşi propun să înveţe una nouă. În acest sens, ACADEMY+PLUS pune la dispoziţia angajaţilor tehnologii şi framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piaţa din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învăţată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

ACADEMY+PLUS face parte din reţeaua internaţională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chişinău, Johannesburg şi Fremont, Silicon Valley. În 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, România fiind astfel prima ţară din reţea care a crezut în metoda revoluţionară a şcolii din Paris.

De atunci, dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, cei mai mulţi fiind proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite