Cele mai populare mijloace prin care hackerii au încercat să fure bani în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnicile de phishing încă sunt populare şi productive pentru hackeri.
Tehnicile de phishing încă sunt populare şi productive pentru hackeri.

O analiză a Kaspersky Lab arată că, în 2016, în fiecare secundă, un atac de phishing a urmărit să fure bani. Iată ce sfaturi ar trebui să aplici, ca să n-ai probleme.

În comparaţie cu 2015, numărul de atacuri financiare de tip phishing a crescut cu 13,14% în 2016, reprezentând 47,48% din totalul atacurilor de phishing blocate de tehnologiile de detecţie euristică. Analiza mai informează şi că au fost detectate aproape 155 de milioane de încercări ale utilizatorilor de a vizita diferite tipuri de pagini de phishing.

Phishing-ul bancar este liderul absolut, dintre toate tipurile de phishing financiar. Unul din patru atacuri (25,76%) a folosit informaţii false de online banking sau alt conţinut legat de bănci - un rezultat cu 8,31% mai mare comparativ cu 2015. Proporţia de phishing cu un conţinut referitor la sisteme de plată şi magazine online a reprezentat 11,55%, respectiv 10,14%, o creştere de 3,75% şi 1,09% comparativ cu 2015. Proporţia de phishing financiar detectat pe computere cu MacOS a fost de 31,38%.

Infractorii care distribuie phishing financiar preferă să folosească, în escrocheriile lor, cu precădere informaţii care au legătură cu bănci multinaţionale de top, sisteme de plată populare, magazine online şi sisteme de licitaţii din Statele Unite ale Americii, China şi Brazilia. Lista brandurilor folosite este aceeaşi de la an la an, pentru că ele rămân la fel de populare şi, astfel, continuă să fie o ţintă profitabilă pentru infractorii cibernetici.

phishing kaspersky

Kaspersky Lab are şi câteva sfaturi pentru a evita pierderi financiare. Primul lucru de făcut e verificarea legitimităţii site-ului. Conexiunea ar trebui să fie protejată cu https, iar domeniul trebuie să aparţină organizaţiei către care faci plata. Acelaşi lucru trebuie verificat şi pentru mailuri şi o atenţie sporită ar trebui să fie atunci când îţi e cerut să schimbi parola de mail.

De asemenea, n-ar trebui să dai click pe link-urile din mailuri sau pe pagini web, dacă ai dubii referitoare la legitimitatea lor. Iar o soluţie de securitate, cu tehnologii antiphishing, poate spori securizarea datelor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite