Elevii români care au costruit primul hub electric din Braşov, bazat pe energie solară, regenerabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HUB-ul electric este în Piaţa Sfântul Ioan

Primul hub electric din Braşov a fost construit de 59 de elevi din Buzău, care se pregătesc să devină electricieni. Acesta funcţionează 100% pe bază de energie regenerabilă, solară.

A cincea săptămână din Tabăra Meseriaşilor s-a încheiat pentru 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Proiectul lor final a constat în realizarea unui Electric-Hub multifuncţional, care a fost amplasat în Piaţa Sfântul Ioan din Braşov.

Elevii au lucrat timp de 3 zilei la realizarea Electric-Hub-ului care va funcţiona cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare şi un panou interactiv de informare.

Electric-Hub-ul a fost amplasat în Piaţa Sfântul Ioan din Braşov şi este primul spaţiu de acest gen în oraş.

“În Tabăra Meseriaşilor, ne-am propus ca elevii să aibă parte de o experienţă pe care noi nu am avut şansa să o avem la vârsta lor. Am ales să facem un Electric-Hub pentru componenta de sustenabilitate, energie verde, energie regenerabilă, care să răspundă comunităţii şi care să poată fi replicat”, spun Claudiu Butacu şi Mihai Toader Pasti, fondatorii proiectului EFdeN şi mentori în Tabăra Meseriaşilor.

“În tabără am învăţat cum să lucrezi în echipă, să fii responsabil, optimist şi doar aşa vei deveni cel mai bun în meseria pe care ţi-ai ales-o. Doar dacă îţi faci treaba cu devotament, vei fi recunoscut şi lăudat. Meseria chiar este brăţară de aur.”, spune Alexandru Gheorghiţă, elev.

Alături de viitorii meseriaşi, au fost prezenţi în Tabăra Meseriaşilor şi 9 profesori din şcolile selectate din Buzău. Aceştia au participat la cursuri de comunicare şi negociere a conflictului în managementul educaţional, în urma căruia au primit 15 puncte de credit. 

În total, în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, ediţia 2017, au fost pregătiţi anul aceste 300 de elevi din şcolile profesionale şi liceele tehnologice din Buzău. Domeniile vizate în acest an au fost: petrolier, ospitalier, mecanic, textil şi electric.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite