INTERVIU Aplicaţia românească ce vrea să scoată sistemul educaţional din epoca de piatră. Povestea Adservio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Holicov este antreprenor cu normă întreagă. El a fondat Adservio, o platformă mobilă care are rol de catalog digital, cu care poţi urmări progresul copilului tău la şcoală.

Am stat de vorbă cu Alex despre începuturile sale în antreprenoriat şi despre Adservio, un proiect sănătos care vrea să dezvolte învăţământul românesc şi să îl aducă la standardele secolului 21.

Salut, Alex. Cum a început totul?

”Pentru mine, Adservio este precum copilul meu. Am avut ideea cu trei ani inainte să încep treaba propriu-zisă. Acum nouă ani, la Iaşi, am început să dezvoltăm platforma. La început am fost ajutat de câţiva prieteni, programatori, care au pus umărul la prima versiune, iar primul liceu în care am implementat aplicaţia a fost Vasile Alecsandri din Iaşi. Eram foarte mic atunci, aveam 22 de ani, iar totul s-a petrecut foarte rapid”.

Cum ai ajuns să lucrezi la un astfel de proiect?

”Când eram mic, am jucat tenis de câmp timp de zece ani, urmăream să devin următorul Ilie Năstase al României. Însă, din păcate, la 16 ani am suferit o accidentare la spate care nu m-a mai lăsat să mă întorc pe teren. A fost drama vieţii mele atunci când a trebuit să renunţ la tenis, am plans o săptămână. A trebuit să-mi găsesc alt drum în viaţă şi m-am dus la un liceu de informatică”.

Ce este, de fapt, Adservio?

”Cu Adservio ai acces total la tot ce face copilul la şcoală. Funcţionează ca un catalog digital, care poate fi accesat de oricine, de la părinţi, la elevi şi, evident, profesori. Sistemul este unic în România şi ne dorim să îl implementăm în cât mai multe instituţii de învăţământ. Multe lucruri trebuie schimbate în sistemul educational românesc. El trebuie să fie unul care să fie bazat 100% pe performanţă, mai ales în cazul profesorilor”.

De ce provocări te-ai lovit?

”Platforma a fost gândită de la început să se plieze pe România, pe sistemul nostru. În fine, aici intervine şi o discuţie politică. Totul trebuie să plece de la Minister, altfel nu avem cum să ne dezvoltăm. În aceşti nouă ani, Adservio trebuia să fie mai sus decât este acum, asta ne chinuim în fiecare zi să realizăm”.

Sistemul?

”Sistemul e defect, asta e realitatea. Vorbim aici de salarii mici, de şpăgi luate. Cam la fel ca în sistemul medical. Trebuie să schimbăm ceva din interior. Am speranţa că vom reuşi. În acest moment, suntem prezenţi cu Adservio în peste 70 de licee şi şcoli. Nu ştiu cum e la alţii, însă eu m-am zbătut foarte mult pentru Adservio, şi cred foarte mult în această idee. Nu exista nimeni înainte care să ofere ce oferim noi. Am fost primii din România. Această platformă poate face orice, sincer, am dezvoltat-o foarte mult cu echipa în aceşti aproape zece ani de activitate. Am învăţat tot ce se poate, am petrecut atât de mult timp în şcoli, am acumulat foarte mult know-how”.

Cum îi ajută Adservio pe elevi?

”Până acum am dezvoltat foarte mult partea de management şi comunicare din platformă, însă în continuare vrem să mergem şi pe ideea de conţinut. Vrem să introducem jocuri care să le stimuleze celor mici capacitatea intelectuală. Avem mai multe idei. Platforma îţi arată totul în timp real, câte absenţe ai, ce probabilitate există să fii ascultat, note, orice. La fel, îţi urci proiectele, temele direct online”.

Dar pe părinţi?

”Aplicaţia dispune chiar şi de un marketplace pentru manuale, un loc de unde părinţii le pot cumăra copiilor lor tot ce au nevoie pentru noul an şcolar. Chiar şi caiete şi pixuri poţi găsi acolo. E un fel de librărie online. În plus, feedback-ul de la şcoli este foarte important pentru noi, ne ajută să mergem mai departe şi să ştim ce putem shimba în bine. De asemenea, părinţii pot urmări cu atenţie progresul copiilor, direct de pe telefon. Pot vedea ce note au luat, ce absenţe au făcut”.

”Încă de la început am ştiut că voi reuşi cu Adservio. Am fost foarte încrezător şi m-am dedicat total acestui proiect. Sunt implicat în mai multe afaceri, însă această aplicaţie rămâne numărul unu pentru mine”, a conchis tânărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite