articolul anterior articolul urmator

Soluţia Bitdefender prin care poate fi oprit cel mai mare atac cibernetic

13
15 May 2017 12:52:01
Autor: Răzvan Băltăreţu
Virusul WannaCry a început să facă daune încă de vineri.
Virusul WannaCry a început să facă daune încă de vineri.

13 Comentarii

Escu Pacal
15.05.2017, 15:06:40

Articol prost scris. Autorul a scris "ransomware ar fi un caz fericit". Niciodata ransomware este un caz fericit si niciodata ransomware ar fi un caz fericit indiferent de circumstante! Este ca si cum ai zice ca infectarea cu virusul Ebola ar fi un caz fericit in comparatie cu cancerul de creier.

-1 (3 voturi)
Florin L
15.05.2017, 15:37:03

Ransomware e raul cel mai mic. Poate fi considerat astfel cazul fericit dpdv strict al analizei situatiei la rece.

+2 (2 voturi)
Florin L
15.05.2017, 15:33:59

Ok, pare o solutie buna dar ce ne facem cu acele computere care nu pot sustine varianta cea mai noua a SO? Din pacate nu pot fi fortati sa cumpere alt computer deci solutia propusa este incompleta.

+2 (2 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
15.05.2017, 15:40:46

Păi tocmai asta era, că s-au aglomerat stocurile şi trebuie desfacere, vânzare. Iar Windows 10 devine obligatoriu pt. că ala pune doar la dispoziţia cui trebuie toate informaţiile din calculatoare, nu mai poate să intre chiar aşa oricine

+3 (3 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
15.05.2017, 15:37:01

Păi azi trebuia să fie WannaCry 2 nu Uiwex. Ce neserioşi şi hacherii ăştia... Ne-au zic că ne trimit una şi-apoi ne-au dat altceva. Pe trei versiuni de Windows care le am, pe niciuna nu am SMB. Ce dreacu oi fi şi eu atât de prost să nu am deschis tocmai serviciul pe care îl atacă ăştia de vor să plângă? Chiar eram curios să văd cum „encriptează” fişierele. Şi pe ce adrese primesc banii. Şi în general, care este concepţia atacului, şi ce „semnături”, ce caracteristici specifice au algoritmii respectivi. Şi ce pretext bun acum pt. poliţia politică de represiune şi control în masă, ca să mai intre ei adânc prin sistemele, programele şi datele firmelor care nu fac parte din „sistem”, să le ia de acolo, portofolii de clienţi, baze de date cu furnizori, colaboratori, apoi documente, secrete de fabricaţie, date personale ale angajaţilor, pozele copiilor, durata ciclului la femei şi ce mai este de luat şi încă nu ştiu ei acolo, toate loazele şi hahalerele din centrul de „tehnologii avansate” şi în general toate lichelele care au asistat pasive şi complice, la jaful şi distrugerea, trădarea şi vânzarea ţării. Chiar nu s-a izolat încă măcar o secvenţă de cod care se transferă de la un sistem virusat la altul, măcar o „amprentă” caracteristică acestui atac? Pe alţii i-au găsit şi din „gură de şarpe”, ascunşi după câte proxy-uri, VPN-uri, anonimizatoare şi replicatoare, iar ăştia încasează bani bine mersi de parcă ar fi Western Union, şi ei nu pot să indentifice traseele şi destinaţiile şi beneficiarii finali.

+3 (3 voturi)