Eclipsa de lună de pe 31 ianuarie va coincide cu un fenomen astronomic interesant pentru prima dată după 150 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2017 a fost un an destul de important pe plan astronomic, lumea asistând la mai multe fenomene spectaculoase. Cap de afiş a fost, evident, eclispa totală de Soare care a putut fi observată însă doar din Statele Unite ale Americii.

2018 debutează şi el cu un eveniment astronomic destul de important şi anume o eclipsa totală de Lună. Şi mai interesant este faptul că ea va coincide cu fenomenul de ”Lună albastră”, unul care survine atunci când poziţionarea dintre Lună şi Soare este de aşa natură încât satelitul natural al Pământului este colorat albastru de către lumina refractată de pe sufrafaţa planetei noastre.

Sincronizarea dintre eclipsa totală de Lună şi fenomenul de ”Lună albastră” are loc extrem de rar, informează publicaţia IFLScience. Ultima dată când acest fenomen a avut loc, România nici măcar nu îşi câştigase încă independenţa, în 1866, pe 31 martie. Fenomenul de ”Lună albastră” este şi el unul destul de rar, spre desoebire de eclipsele totale de Lună, care au loc de mai multe ori pe an.

Fenomenul astronomic al începutului de an va avea loc pe 31 ianuarie însă, din păcate, nu va putea fi vizibil din România. Acesta va putea fi obsrvat din Asia de Est, indonezia, Noua Zeelandă şi Australia, sau pe internet, AICI.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite