Experimentul ATLAS de la CERN face un mare pas înainte spre observarea bosonului Higgs care se dezintegrează în doi quarci bottom

39
10 Jul 2017 13:31:28
Adrian Buzatu
Acceleratorul de particule din laboratorul CERN
Acceleratorul de particule din laboratorul CERN

39 Comentarii

Stefanescu Marian
10.07.2017, 14:20:43

Deşi cea mai comună şi resimţită de fiecare om de pe Pământ,forţa gravitaţională este încă o enigmă.Aproape nimic nu este clar,totul depinde de precizia măsurătorilor,care,datorită lui Heisenberg(principiul de incertitudine),nu sunt nici ele prea sigure,umblându-se cu precizii 3 Sigma sau 5 Sigma care se vor considera certitudini,deşi sunt aproximaţii.Aşa că este foarte dificil să măsori "particula lui Dumnezeu".Chiar aşa,dar dacă poate este ÎNTRADEVĂR "particula lui Dumnezeu"?Cred că râde Dumnezeu de strădaniile noastre nu prea concludente...

+1 (1 vot)
adin
10.07.2017, 14:30:28

"care a făcut un pas important înaiinte spre observarea bosonului Higgs " Da bosonul asta nu cumva a mai fost descoperit odata?! Acum pretindeti ca abia urmeaza sa fie descoperit ! Ca daca tot suntem la politica seamana foarte mut cu liderii ISIS pe care SUA anunta ca ii ucide periodic din luna in luna.

-1 (3 voturi)
Gheorghe DRAGAN
10.07.2017, 15:39:03

Pe baietii astia nu-i controleaza nimeni? Cum e posibil sa li se dea sume uriase de bani si acces la orice tehnologie pt a se juca cu niste fantome care nu ajuta la nimic bun.Cui ii pasa de bozoni si particule traznite cand lumea moare de la foame la terorism, boli incurabile si tot felul de arme care mai de care mai sofisticate? Sa se duca sa munceasca in mod efectiv in folosul comunitatii nu la cai versi pe pereti.

-3 (3 voturi)
adin
10.07.2017, 15:52:33

Gheorghe DRAGAN " Pe baietii astia nu-i controleaza nimeni? Cum e posibil sa li se dea sume uriase de bani si acces la orice tehnologie pt a se juca cu niste fantome care nu ajuta la nimic " Mai grav e ca e posibil sa fie demult pasibili de spitalul de nebuni si sunt lasati in libertate sa toace frunze la caini.

-1 (3 voturi)
adin
10.07.2017, 15:49:57

" Cu gri este zgomotul de fond reprezentat de predicţia despre bosonii W sau Z, care se dezintegrează şi el în unul sau doi cuarci bottom, iar cu roşu predicţia pentru bosonul H->bb. Datele reproduc foarte bine această predicţie, adică sunt în acord cu existenţa unui boson Higgs. " Deci de masurat se masoara 2 cuarci ? Dar astia 2 cuarci pot fi produsi de Bosonul Higs plus de inca doi Bosoni importanti ? Puteti explica ce inseamna porca... aa stiinta asta vreau sa zic ? Daca si bosonii W si bosonii Z au exact acelasi efect ca Bosonul Higs cu ce difera Bosonul Higs de ceilalti 2 ?

-1 (3 voturi)