Plasturii printaţi 3D care ar putea ajuta în cazul unui infarct sunt noul mod în care tehnologia schimbă medicina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vindecarea ţesutului cardiac, după un infarct, ar putea fi uşurată cu plasturi printaţi 3D, care sunt integraţi, în timp, în inimă.

Cercetători de la Universitatea Minnesota au lucrat la dezvoltarea unei tehnici de imprimare cu laser a unor celule stem pe plasturi printaţi 3D. Acestea conţin o matrice creată după o scanare 3D a proteinelor native ale ţesutului cardiac. Până acum, atât cât au observat în teste de laborator, matricea a reuşit să copieze cu succes structurile ţesuturilor unei inimi obişnuite cu o definiţie de până la un micron şi a ajuns să pulseze sincron cu inima.

Firesc, condiţiile de laborator au presupus teste pe şoareci, ceea ce înseamnă că încercările de scalare a rezultatelor şi a muncii pe o inimă de dimensiuni mai mari, precum cea a omului, vor fi ceva mai complicate. Au observat însă că inima animalului a arătat o creştere semnificativă a capacităţi funcţionale, în doar patru săptămâni.

Partea bună este că pansamentul a fost absorbit în inimă, iar echipa nu a trebuit să realizeze operaţii suplimentare pentru a se asigura că acesta se potriveşte la perfecţie „pacientului”.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite