16 tineri artişti contemporani expun timp de o lună la ArCuB Gabroveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 12 iulie 2016, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti va deschide expoziţia "New Artists", ce cuprinde o selecţie de lucrări de artă contemporană semnate de şaisprezece nume proaspete din lumea artistică românească. Artiştii au absolvit Universitatea Naţională de Arte Bucureşti în ultimii ani sau sunt încă înrolaţi într-o formă de studiu. Vernisajul va avea loc marţi, 12 iulie 2016, de la ora 19.00.

Selecţia a fost realizată de artista Simona Vilău, curatoarea expoziţiei, în urma vizitelor la ateliere şi expoziţii. Această expunere colectivă are ca scop evidenţierea celui mai nou segment al prezentului scenei artistice locale. Expoziţia este un prilej pentru artişti, curatori şi galerişti să facă cunoştinţă cu noile figuri promiţătoare şi, în acelaşi timp, încurajează creaţia artistică, oferind un imbold binevenit la început de carieră.

Expoziţia New Artists se desfăşoară la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în perioada 12 iulie – 12 august, şi susţine candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeana a Culturii – Bucuresti 2021.

Simona Vilău (n. 1983) este artistă stabilită la Bucureşti. Activitatea sa curatorială s-a desfăşurat în paralel cu arta proprie, iar scopul său principal este să promoveze şi să susţină, prin expoziţii, networking şi publicaţii, o serie de artişti, vechi sau noi, tradiţionalişti sau experimentali, ale căror discursuri şi demersuri sunt relevante, dar mai puţin promovate. De asemenea, este interesată de noi descoperiri artistice, de dinamica cercetării lui aici şi acum şi de istoria vie.

Artişti: Francesca Badea, Raluca Băjenaru, Dimitrie Budiaci, Alin Carpen, Alexandru Dascălu, Albert Kaan, Rudy von Kronstadt, Raluca Macovei, Ioana Marşic, Bianca Mann, Alexandru Mărcuş, Cătălina Moldoveanu, Ioana Niculescu-Aron, Radu Pandele, Andreea Vlăduţ, Ema Voinescu

Perioada de vizitare: 12 iulie - 12 august 2016. Acces gratuit. Detalii pe www.arcub.ro.

“Lucrările mele, în general, prezintă viziuni subiective despre orice înseamnă contactul meu direct cu experienţa terestră. În acelaşi timp, sunt obsedat, cu aceeaşi intensitate, de moarte. Distrug corola de minuni a lumii! Stilistic, sunt versatil, caut şi jonglez cu modurile de transpunere.” - Radu Pandele

Radu Pandele (n. 1993, Arad) trăieşte şi lucrează la Bucureşti şi Cluj. Este licenţiat al Departamentului de Pictură din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti în 2015, clasa profesorului Petru Lucaci. În prezent face un master la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, profesor Marius Bercea.

“Proiectul Revolta a luat naştere din împotrivirea şi dezgustul meu faţă de mine însumi, ca produs al societaţii contemporane, individul pasiv şi lipsit de resorturile necesare în declanşarea unei revolte interioare, care să se extindă la un nivel social cât mai generalizat. Securile pe care le propun reprezinta un tip de revoltă interioară, mocnită, ce nu se poate materializa. Prin lipsa mânerului ilustrez neputinţa actului de revoltă, menită să lovească concomitent atât structurile interioare, cât şi pe cele exterioare.” - Alexandru Dascălu

Alexandru Dascălu (n. 1993, Bucureşti) trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Este licenţiat al Departamentului de Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti în 2016, clasa profesorului Aurel Vlad.

„Obiectele folosite în compoziţii sunt alese din imediata apropiere pentru materialitatea si culoarea lor, făcând abstracţie de sensul acestora. Aduse laolaltă, ele formează lucrări care îşi găsesc locul în mod firesc, neartificial în spaţiul din care au fost luate.” - Ema Voinescu

Ema Voinescu (n. 1991, Ploieşti) trăieşte şi lucrează la Băicoi. Este licenţiată a Departamentului de Grafică din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti în 2013, clasa profesoarei Stela Lie. Încheie studiile masterale în 2015, la clasa aceleiaşi profesoare.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite