Arte

articolul anterior articolul urmator

5 ani de la plecarea lui Michael

8
27 Jun 2014 00:09:27
Florin Grozea, Michaela Michael
Michael Jackson
Michael Jackson

Au trecut 5 ani de la plecarea lui Michael. Ce am învăţat de la el, in absentia ? Eu am învăţat ceva: că poţi fi în acelaşi timp cel mai bun artist din lume, dar şi cel mai bun om. Un adevăr pe care Michael Jackson ni-l aminteşte în fiecare zi.

Fix acum 5 ani eram în maşină, pe autostrada Soarelui, în drum spre mare şi nu mă gândeam la Michael. Eram ocupat să trăiesc momentul.

Deodată, pe la miezul nopţii, Pyuric îmi dă mesaj spunându-mi că vuieşte Twitter-ul cu moartea lui MJ. Am intrat pe Twitter şi într-adevăr erau zvonuri în Statele Unite despre acest lucru. I-am spus Cristinei că nu cred zvonurile, nu era pentru prima dată când se făceau glume pe acest subiect.  

Eu ştiam că Michael este sănătos şi se pregăteşte de marele turneu "This is it" din UK. Pyuric avea chiar şi bilet, reuşise să prindă ca prin minune unul. În câteva minute însă CNN a confirmat [tot pe Twitter] moartea artistului. În acele minute Google s-a blocat iar Twitter a căzut din cauza oamenilor care intrau pe Internet să caute noutăţi despre Michael.

Michael Jackson 1958-2009

Michael Jackson died at the age of 50, after suffering heart failure at his home in Beverly Hills. The eighth child of the Jackson family, he debuted with his brothers as a member of The Jackson 5 in 1964. Jackson is credited for transforming the music video into an art form and a promotional tool, four of his solo albums are among the world's best-selling records: Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) and HIStory (1995), while his 1982 Thriller is the world's best-selling record of all time with sales of over 50 million. Guinness World Records list’s him as one of the "Most Successful Entertainer of All Time", with 13 Grammy Awards and 13 number one singles.

Au trecut fix 5 ani de atunci. Câte lucruri s-au schimbat! A doua zi după anunţarea plecării lui Michael scriam pe blog:

Câţi dintre noi, când ajungem în vârf, mai avem puterea şi talentul de a dubla succesul?

Nu plecaţi urechea la bârfe şi senzaţional, vedeţi geniul din omul care a scris istorie.

Michael a fost omul care a influenţat o planetă întreagă, reuşind să fie în acelaşi timp un artist inovator, un produs comercial de succes, un filantrop generos şi un tată bun. Voi ţine minte mereu ce am simţit prima dată când l-am auzit spunând "If You Wanna Make The World A Better Place Take A Look At Yourself, And Then Make A Change".

Sau, la Balul Bobocilor de la Liceul Şaguna când am dansat pe "Give it to me".

Sau primele casete originale cu albumul "Dangerous" [două volume] primite în dar de ziua mea.

Sau emoţia care m-a cuprins când am văzut prima dată filmul "This is it"! Am plâns primele 20 de minute fără oprire. Nu mi-era ruşine, trăiam un moment foarte important, trăiam sfârşitul copilăriei mele.

Cu toţii ne dorim să copilărim cât mai mult. Când Michael a dispărut am realizat că ultima mea legătură cu copilul timid şi visător s-a dus…

Ultima mea speranţă că pot fi iar copil.

CITEŞTE ŞI ARTICOLUL: TOP 10 cei mai buni epigoni ai lui Michael Jackson

Beyonce îi mulţumeşte azi pe blogul ei. Probabil alţi artişti, chiar fără succes internaţional, îi mulţumesc în fiecare zi.

Au trecut 5 ani de la plecarea lui Michael. Ce am învăţat de la el, in absentia ? Eu am învăţat ceva: că poţi fi în acelaşi timp cel mai bun artist din lume, dar şi cel mai bun om. Un adevăr pe care Michael Jackson ni-l aminteşte în fiecare zi, chiar dacă unii susţin că Michael Jackson a plecat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Tagetes
27.06.2014, 14:47:47

O fi fost Michael un mare artist nimic de zis dar prin comportamentul si viata lui a fost cum se zice pe la noi " un lucru slab"....la un moment dat dupa zeci de scandaluri de pedofilie dupa operatii de schimbare a tenului ajunsese intr-o stare de degradare ingrozitoare ....conteaza si caracterul omului nu numai talentul... nu cred ca Michael ne poate aminti vreodata ceva despre cel mai bun om...daca ai plans dupa muzica lui cred ca e in regula ...daca ai plans dupa persoana lui cred ca ai o problema.

-1 (5 voturi)
Florin Grozea
27.06.2014, 15:19:40

Nu l-am cunoscut personal, dar din spusele celor care l-au cunoscut îți pot spune un lucru sigur: nu asculta presa tabloidă, de cele mai multe ori sunt doar manipulări. Michael a fost nevinovat (demonstrat de justiție) în toate procesele.

+2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
29.06.2014, 08:34:55

Comentariu considerat abuziv.

Tina Jackson
27.06.2014, 22:29:41

MARE DREPTATE AI FLORIN GROZEA SI FOARTE BINE LE SPUI!SUNT FANA MICHAEL JACKSON DIN 1989 SI MA SIMT MANDRA,FERICITA SI BINECUVANTATA CA AM AVUT FERICIRE DE A CUNOASTE UN ASEMENEA OM SI ARTIST!EL MI-A SCHIMBAT VIATA IN BINE,MI-A DAT ATATEA BUCURII PRIN MUZICA LUI SI M-A INVATAT ATATEA PRIN BUNATATEA LUI!NICIODATA NU II VOI PUTEA MULTUMI INDEAJUNS!CEI CE CRED TOATE MINCIUNILE SCRISE IN TABLOIDE SAU SPUSE DE NISTE PERSOANE DORNICE DE ATENTIE SI LACOME DUPA BANI SUNT DOAR NISTE IGNORANTI!NU POTI JUDECA UN OM FARA SA INCERCI SA AFLI ADEVARUL INTAI!MEREU IL VOI IUBI SI RESPECTA PE OMUL SI ARTISTUL MICHAEL JACKSON!DUMNEZEU SA IL IA IN PAZA SA SI SA IL BINECUVANTEZE!

+2 (4 voturi)
bogdan roman uriciuc
28.06.2014, 06:40:41

Cinci ani fără manelistul american. Grandomanie, scandal, poze cu Iliescu. Îmi pare rău de dumneata că ai făcut trecerea de la copilărie cu ajutorul lui Michael. Probabil n-ai fost cuminte şi n-ai ascultat de părinţi. Eu am ascultat de părinţi şi m-am maturizat cu muzică mai bună. O ascult şi acum. Unde-i acum Michael şi unde-i acum Rolling Stones?Când Iliescu s-a pozat cu Michael, Rolling Stones se fotografia cu Havel. Neam prost la neam prost trage, şi cei şlefuiţi cu cei şlefuiţi se adună.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările