Arte

articolul anterior articolul urmator

Şora îi pune la colţ pe cei care au criticat-o pe Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuşi: „Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat“

23
17 Feb 2020 11:23:38
Autor: Alexandra Constanda
Mihai Şora o descrie pe Irina Rimes drept un copil „talentat şi inteligent“ FOTO Facebook Mihai Şora
Mihai Şora o descrie pe Irina Rimes drept un copil „talentat şi inteligent“ FOTO Facebook Mihai Şora

Filosoful Mihai Şora (103 ani) a comentat scandalul stârnit de declaraţiile făcute de cântăreaţa Irina Rimes (28 de ani) după ce a fost numită Ambasador Onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020.

După conferinţa de presă organizată de ministerul Culturii în care Irina Rimes a fost prezentată oficial drept ambasador al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi“ 2020, în mediul online au apărut mai multe critici dure şi ironii atât la adresa ministrului Bogdan Gheorghiu, cât şi la adresa artistei, care a avut câteva stângăcii în discurs. 
 
Au fost, însă, şi multe voci care i-au luat apărarea Irinei Rimes în faţa reacţiilor disproporţionate. Printre acestea se numără şi Mihai Şora. Filosoful este de părere că doar un „suflet schingiuit“ ar putea „batjocori un copil talentat şi inteligent, scoţând din tastatură frustrări, eşecuri personale, infirmităţi morale“. De asemenea, filosoful este de părere că Irina Rimes este un copil care mai are suficient timp să înveţe despre Brâncuşi, odată cu fanii ei. 
 
Redăm integral textul semnat de Mihai Şora pe Facebook: 
 
„Pun rămăşag că agitaţii «brâncuşologi» apăruţi peste noapte sunt aceiaşi care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului.
 
Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat şi inteligent, scoţând din tastatură, la suprafaţa ecranului tău, frustrări, eşecuri personale, infirmităţi morale…
 
Am spus deja: copilul Irina are timp să înveţe câte în Lună şi în stele despre Brâncuşi: va învăţa din mers, odată cu alţi copii, cu cei care o preţuiesc şi cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuşi, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranţă va fi mai viu şi mai coerent decât nişte exegeze absurde ori insipide.
 
Bună dimineaţa tuturor. Vă doresc o săptămână rodnică“.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

gmbplay
17.02.2020, 11:32:50

Vezi ca superi ctpul !

+2 (6 voturi)
gigione deladolj
17.02.2020, 12:44:18

nene Şora, vezi că Kirk plecă... Altfel, pe şmekerii din aşa zisa rep moldova, nu ar trebui să i mîngîiaţi atît pe cap. Ei sînt cu suflet rus, au inima în cultura şi moravurile ruse (nu că ar fi rău acest lucru) şi noi dau două cepe degerate pe România, români. Sînt doar oportunişti. Atît. Cu acest aşa zis Stat modovenesc, trebuie reduse spre ZERO orice relaţii, de ajutor. Seek tear!

0 (16 voturi)
Mircea Nistor
17.02.2020, 11:34:58

Tataie,cu tot respectul cuvenit,una e să fii talentată,alta e să- ţi dai "talente".Domnişoara Irina poate să se rezume la scenă,nu e cazul să devină "Vulpiţa" de la manifestările culturale de un anumit nivel . Mai bine i-ar cânta ministrului Inculturii : " Tu golan,eu cuminte..."

+4 (14 voturi)
t mihai
17.02.2020, 12:38:34

Iar te-ai trezir comentând...

-3 (9 voturi)
bios
17.02.2020, 13:20:06

Sa te laude un personaj cu un trecut slinos, precum acest Sora, nu este vreo mandrie. Individul probabil o ridica in slavi si pe Ana Pauker, pe vremea cand - sarmanul - era ''obligat'' sa lucreze in Ministerul de Externe condus de nemernica venita pe tancurile sovietice. Se pare ca anticul are o slabiciune pentru alogenele cu origini in fostul imperiu sovietic... In ceea ce priveste ''copilul talentat si inteligent'' - hahaha - mai usurel...atat cu talentul cat, mai ales, cu inteligenta. Amarata nu este in nici un caz chinuita de vreo doza masiva de inteligenta...

+4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (23)