Arte

articolul anterior articolul urmator

A început Festivalul Filmului Palestinian. Ce puteţi urmări

0
28 Nov 2020 12:42:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Captură din Gaza Mon Amour. FOTO Facebook London Palestine Film Festival
Captură din Gaza Mon Amour. FOTO Facebook London Palestine Film Festival

Cele mai mari succese ale cinematografiei palestiniene din ultimul an, inclusiv propunerea la Premiile Oscar, vor putea fi văzute la a treia ediţie a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) din România, care va avea loc în perioada 26-30 noiembrie, exclusiv online.

Timp de cinci zile, publicul din România va putea să vadă opt filme palestiniene: două lungmetraje de ficţiune, două documentare şi patru scurtmetraje, toate prezentate şi premiate la prestigioase festivaluri de film din întreaga lume. Unele filme vor fi însoţite şi de sesiuni Q/A live cu actori, regizori sau alţi reprezentanţi ai cinematografiei palestiniene.

Cultura palestiniană are o continuitate milenară, iar cum filmul este una dintre cele mai apreciate forme ca limbaj artistic, demersul nostru trebuie să continue chiar şi în contextul acestei perioade atipice. Pentru prima dată ne mutăm online, dar oferim publicului un program plin de conţinut de calitate pentru că Festivalul Filmului Palestinian mizează pe o selecţie solidă cu filme de referinţă, premiate la festivaluri internaţionale, filme care se vor vedea în premieră în România. FFP este un festival care nu se adresează doar comunităţii palestiniene sau arabe, festivalul îşi propune să atragă un public interesat atât de arta filmului, cât şi de cultura palestiniană, dar şi un public interesat de o realitate socio-culturală extrem de puţin cunoscută. Şi credem că filmul ne poate apropia. Şi ne poate ajuta să ne cunoaştem mai bine.”, a declarat Ionuţ Trandafirescu, fondatorul şi directorul Festivalului Filmului Palestinian, potrivit unui comunicat de presă.

Organizat de Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina şi cu Ambasada Statului Palestina la Bucureşti, FFP îşi propune să ofere şansa publicului din România să vadă cele mai apreciate filme palestiniene recente şi să îi cunoască pe cei mai importanţi cineaşti palestinieni.

Mai multe detalii despre filme şi evenimente găsiţi aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările