Arte

articolul anterior articolul urmator

Academia Europeană de Film a desemnat „Cadoul de Crăciun“, de Bogdan Mureşanu, drept cel mai bun scurtmetraj al anului

0
7 Dec 2019 20:52:04
Autor: News.ro

„Cadoul de Crăciun”, de Bogdan Mureşanu, a fost desemnat, sâmbătă seară, de Academia Europeană de Film cel mai bun scurtmetraj al anului.

„Este un cadou de Crăciun care a ajuns mai devreme. Cred că adevărata bucurie e că ne aflăm aici. Iubesc şi preţuiesc acest moment. Mulţumesc mult”, a spus Mureşanu pe scena galei care are loc la Berlin.

Acţiunea filmului, cu Adrian Văncică şi Ioana Flora în distribuţie, are loc în seara de 20 decembrie 1989. Totul porneşte de la scrisoarea unui băiat către Moş Crăciun în care copilul dezvăluie ce îşi doresc părinţii lui de Sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poştă o scrisoare în care spune ce îşi doreşte părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu”.

„Cadoul de Crăciun” a fost, la începutul anului, desemnat câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume.

Filmul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF 2018, precum şi o menţiune specială la la Festival du Cinéma Méditerranéen de Montpellier. În luna decembrie a anului trecut, a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările