Arte

articolul anterior articolul urmator

Academia Română l-a desemnat pe Nicolae Manolescu membru titular

2
28 Mar 2013 17:34:53
Autor: Corina Zorzor
Nicolae Manolescu a fost ales membru titular al Academiei Române
Nicolae Manolescu a fost ales membru titular al Academiei Române

Scriitorul şi criticul Nicolae Manolescu a fost desemnat, prin vor secret, membru titular al Academiei Române, în cadrul Secţiei de filologie şi literatură. În urma alegerilor au mai fost numiţi patru membri corespondenţi, printre care Ileana Mălăncioiu, şi un membru de onoare în străinătate, George Banu.

Nicolae Manolescu are statutul de membru corespondent al Academiei Române din 1997, iar astăzi, 28 martie, a fost ales membru titular în cadrul Secţiei de filologie şi literatură. Domeniile în care îşi vor desfăşura activitatea ceilalţi membri aleşi astăzi sunt: Ileana Mălăncioiu - Secţia de filologie şi literatură, Neculai A. Ursu - Secţia de filologie şi literatură, profesorul Wilhelm Dancă - Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie şi Mircia Dimitrescu - Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual şi George Banu, membru de onoare în străinătate, pe Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
28.03.2013, 21:59:29

O veste minunata asteptata prea multa vreme! Faptul literar ca Mircea Cartarescu a impins postmodernismul demitizant pâna la un fel de postromânism nu justifica insa absurditatea ca, nascut la 1 iunie 1957, candidatul nostru Nobel inca nu este, nu academician, ci presedintele Academiei Române, scotând orbitor aceasta institutie suprema din inexistenta ei publica de azi.

Dan Paval
30.03.2013, 19:20:31

mare greseala...MAREEEEEEE

-1 (1 vot)
Modifică Setările