Arte

articolul anterior articolul urmator

Actriţa Ana Maria Moldovan, „dublura“ Irinei Margareta Nistor, la Adevărul Live: ”E foarte greu să joci un personaj real, pe care îl cunoşti” VIDEO

0
1 Mar 2016 05:47:44
Autor: Florin Ghioca
Ana Maria Moldovan - foto Eduard Enea
Ana Maria Moldovan - foto Eduard Enea

Talentata actriţă Ana Maria Moldovan, cea care a intrat în „pielea“ Irinei Margareta Nistor în filmul documentar „Chuck Norris vs Communism“, vine la Adevărul Live, de la ora 13.00, cu poveşti din lumea teatrului, filmului, dar şi cu amănunte din povestea documentarului în care joacă rolul celei mai cunoscute traducătoare de film din România.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevarul Live
Născută la Braşov, Ana Maria Moldovan a urmat Liceul "Johannes Honterus" din localitate şi "Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale" - Faculatea de Teatru - Bucureşti - clasa prof. Mircea Albulescu şi Cătălin Naum, urmând cursurile postuniversitare pentru realizatorii de programe TV şi film la U.N.A.T.C. - Facultatea de Film, şi apoi cursurile profesionale de fotografie de la Universitatea Populară "Ioan Dalles" din Bucureşti. 
 
Pregatirea profesională a ajutat-o să intre în rândul marilor actori şi artişti ai Romaniei dar a fost cel mai bine cunoscută după lansarea filmului "În Familie" (Prima TV), unde a jucat un rol care a cucerit inimile multora. Apoi e cerută în nenumarate piese de teatru jucate cu casa închisă (Oblomov, Gaiţele, Veronica se hotărăşte să moară, Aventurile lui Habarnam, Joi.megajoy, Portretul lui Dorian Gray, Gala de dans etc.), dar şi în nenumarate filme şi seriale, precum Numai iubirea, Dulciuri nocturne, Păcatele Evei, Daria iubirea mea, Rendez-vous avec la mort si lista continuă. În prezent, Ana Maria Moldovan este angajată a Teatrului Odeon şi actriţă freelancer.
 
În urmă cu un an, Ana Maria Moldovan a fost distribuită în filmul documentar "Chuck Norris vs Communism", regizat de Ilinca Călugăreanu, acolo unde o "dublează" pe Irina Margareta Nistor.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările