Arte

articolul anterior articolul urmator

Acum, vă rog, înjuraţi-mă şi pe mine!

8
27 Apr 2015 22:09:40
Iarina Demian
Nişte jurnalişti au trunchiat o înregistare în care Ionuţ Vulpescu, noul ministru al Culturii, a precizat că 23 aprilie este o zi importantă care ne aminteşte de scriitorul Hamlet, dar s-a corectat în cateva secunde spunând că se referea la Shakespeare. Corectura nu a mai fost difuzată.
Nişte jurnalişti au trunchiat o înregistare în care Ionuţ Vulpescu, noul ministru al Culturii, a precizat că 23 aprilie este o zi importantă care ne aminteşte de scriitorul Hamlet, dar s-a corectat în cateva secunde spunând că se referea la Shakespeare. Corectura nu a mai fost difuzată.

Trebuie să precizez de la bun început că nu fac şi nu am făcut politică, nu am fost membră de partid, nu ţin cu PSD-ul şi nu îl admir pe Victor Ponta. Totuşi, nu îmi permit să-mi pierd minţile şi să profit de fiecare mică sau mai mare întâmplare ca să arunc cu piatra în cineva, fie că este în PSD, PNL, PDL, indiferent dacă este un prost sau un om deştept.


Există la români o mare apetenţă pentru înjurături, de cele mai multe ori gratuite, doar de dragul înjurăturii. Mulţi o fac cu poftă, cu răutate şi aşteaptă parcă şi o recompensă...

A avea cultură nu înseamnă doar să fi citit un mare număr de cărţi, să jonglezi cu nişte noţiuni şi să faci conexiuni. Înseamnă să ştii să fii rezervat, să-ţi stăpâneşti impulsurile şi să te exprimi într-un anume mod, să nu depăşeşti nişte limite.

De multe ori mă întreb dacă cei care sunt abonaţi din oficiu la comentarii, mai şi muncesc? Dacă au familii şi dacă aşa cred ei că pot schimba ceva în ţara asta, înjurând de fiecare dată când li se iveşte ocazia...

De curând, un nou scandal apărut din nimic a făcut înconjurul televiziunilor, ziarelor, Facebook-ului şi tuturor reţelelor de socializare.

Dacă ar fi fost vorba despre Gigi Becali sau despre celebrul primar al sectorului 5, aş fi zis. Dar este vorba despre Ionuţ Vulpescu, proaspăt numit ministru al culturii, absolvent al facultăţii de teologie, de filosofie, cu un doctorat solid şi pe care nu îl poţi bănui după felul în care scrie, se exprimă şi gândeşte, a fi un impostor în materie.

Aflu acum din presă că Ionuţ Vulpescu nu ştie cine este Shakespeare şi cine este HAMLET. Confundă autorul cu personajul...

Mă întreb dacă este adevărat ce se întâmplă? Dacă nu cumva cei care râd şi care scriu aşa ceva nu sunt ei înşişi eroii lui Creangă din „Povestea Prostului”?

Mă intreb dacă unii dintre ei nu au aflat abia cu această ocazie cine este Shakespeare şi cine este Hamlet.


Am făcut cândva o greşeala, cred că acum doi ani. Am scris pe Facebook numele lui SHAKESPEARE şi am omis  litera H. Este greu să fiu bănuita că nu ştiu să scriu SHAKESPEARE, pe care l-am studiat în facultate, l-am citit şi l-am interpretat jucând pe scenă diferite roluri. Totuşi, s-a întâmplat să omit această litera din grabă... Bineînţeles că s-a gasit cineva să-mi facă observatie, e-adevărat, ceva mai blândă decât cele care i s-au făcut lui Ionuţ Vulpescu. Probabil fiindcă nu eram ministrul Culturii, altfel poate aveam aceeaşi soartă.

Cred că înainte să aruncăm cu piatra este bine să ne uităm în cine o aruncăm. Mie îmi este ruşine de comentariile apărute în presă şi pe Facebook!

Sunt ziarişti pe care îi cunosc, cărora le-am citit articolele şi cărţile publicate şi de la care chiar nu mă aşteptam să aibă un asemenea comportament infantil. Cel mai urât  este că au apărut şi comentarii nesemnate!

Cei care au dat înregistrarea unei fraze rostite de Ionuţ Vulpescu şi au tăiat-o la jumătate ca să stârnească acest scandal ar trebui să-şi ceară scuze sau să fie daţi în judecată!

PS: Acum, domnilor comentatori, vă rog, înjuraţi-mă şi pe mine!

Înregistrarea integrală a convorbirii dintre Ionuţ Vulpescu şi jurnalista. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Menumorut
27.04.2015, 22:20:00

Doamna..eu va injur cu placere.. Fi-v-ar apreciat ceea ce spuneti..!

+1 (3 voturi)
cocor
27.04.2015, 23:21:18

Dna nu va injura nimeni, dar eu cred ca gresiti . In momentul in care te cocoti pe o pozitie trebuie sa fii capabil ,pregatit si apt pt acea pozitie, a mai fost un caz similar cu nr stelutelor de pe steagul UE. Eu nu pot sa afirm ca respectivul nu este un om pregatit, dar probabil este pregatit in alt domeniu. Sunt anumite ,, joburi,, unde nu ai voie sa gresesti, dumnealui are pretentia ca reprezinta cultura romaneasca ...nu exista loc de greseala. PSD este celebru in domeniu, Sova nu a auzit de Holocaust...etc,etc

0 (8 voturi)
rolari
28.04.2015, 15:52:45

Nu va suparati doamna ! Gloabele ce sa mai taie pe site-uri daca zgarcitii de scriptologi nu le mai ofera pe tava: "plagiat", Charlie, ora de religie, etc., etc. Ia sa scrieti corect si gramatical ca prin munca si carte se ajunge la onoare si nu prin furt si chiul de la scoala ! Ce vor alege grobienii, eu stiu !

-1 (1 vot)
Mi-HAI DEGEABA
28.04.2015, 19:55:26

Ceea ce se întîmplă în CIORBA din CLOACA dintre hotarele intelectual Mass-mediatice cîndva româneşti azi post-comunist-securist-romaneleşti explică pentru a nu ştim cîta oară şi cu această întîmplare-manipulare în ce HAL porcăria haznalei planificat-pregătită preparată cultivată şi întreţinută dă roadele scontate îndobitocind în continuare ceea ce comunismul a tembelizat-desăvîrşit sublim. Hamlet sau ŞECSPIR nici nu contează, TOCMAI diabolicitatea DIABOLISMULUI cretinoid este cea care a depăşit cu mult orice Punere în scenă celebră de succes canalizînd totul într-o formă de nedescris! Înjuraţi-mă şi pe mine, vă rog !

+1 (1 vot)
didi didi
29.04.2015, 07:23:05

Asa cum "a gresi e omeneste" si "greselile se platesc". In alta ordine de idei tinuta discursului, atat in vorbire cat si in scris, arata cat respect acorda cel care il tine, publicului. Cu alte cuvinte, atunci cand esti o persoana publica ai grija ce vorbesti si cum scrii...din respect pt cei care te asculta, sau te citesc

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările