Arte

articolul anterior articolul urmator

Agenda culturală europeană

0
29 May 2011 17:52:44
Autor: adevarul

Săptămâna 30 mai – 5 iunie

Londra (Royal Opera House)

„Macbeth", un spectacol de aproape trei ore, se joacă la The Royal Opera, vineri, 3 iunie, de la ora 19.30, ora locală. Cântată în italiană, cu subtitrare în engleză, opera compusă de Giuseppe Verdi recrează universul shakespearian, bântuit de patima pentru putere. Rolul lui Macbeth este interpretat de Simon Keenlyside, iar Lady Macbeth este Liudmyla Monastyrska. Orchestra este dirijată de Antonio Pappano. Cele mai ieftine bilete disponibile sunt cele care costă 13 lire sterline.

Paris (La Comédie-Française)

Spectacolul „Ubu roi" („Ubu rege"), după Alfred Jary, în regia lui Jean-Pierre Vincent, are o reprezentaţie pe 5 iunie, de la ora 14.00, ora locală, la Comedia Franceză. Piesa-farsă, scrisă în 1896, considerată o anticipare a teatrului absurdului şi a suprarealismului, îl are ca erou pe Taica Ubu, personaj grotesc, care devine rege al Poloniei. Dependent de alcool, autorul piesei a murit la doar 34 de ani. Biletele costă 13 şi 29 de euro.

Berlin (Schaubühne Theater)

„Miss Julie", după August Strindberg, în regia semnată de Katie Mitchell şi Leo Warner, are reprezentaţii pe 4 şi pe 5 iunie, de la ora 20.00, la celebra instituţie teatrală din Berlin. Tragedia clasică a lui Strindberg combină naturalismul dramatic şi psihologia, înfăţişând lupta pentru putere dintre sexe. Biletele costă între 11 şi 42 de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările