Arte

articolul anterior articolul urmator

Alina Cojocaru, inclusă de The Telegraph în topul celor mai bune balerine ale lumii din toate timpurile

0
10 Dec 2015 18:44:13
Autor: Florin Ghioca
Alina Cojocaru este considerată de criticii de la The Telegraph una dintre cele mai bune balerine ale lumii
Alina Cojocaru este considerată de criticii de la The Telegraph una dintre cele mai bune balerine ale lumii

Într-un top alcătuit de prestigioasa publicaţie The Telegraph, românca Alina Cojocaru apare alături de alte 11 balerine, socotite ca fiind cele mai bune din toate timpurile.

Pe prima poziţie se situează legenda baletului rus, Anna Pavlova (1881-1931) (foto jos), cea care a avut o influeţă covârşitoare asupra generaţiilor care au urmat. A rămas celebră pentru interpretarea în "Moartea lebedei", dar şi pentru faptul că este prima balerină care a făcut turul lumii cu spectacolele de balet.

În topul celor mai bune balerine ale lumii din toate timpurile mai figurează Alicia Markova (1910-2004), Margot Fonteyn (1919-1991), Nadia Nerina (1927-2008), Nina Ananiashvili (n. 1963), Sylvie Guillem (n. 1965), Darcey Bussell (n. 1969), Ulyana Lopatkina (n. 1973) şi Tamara Rojo (n. 1974), care au dansat miercuri seara în gala organizată de Alina Cojocaru la New York, iar a 12-a balerină este Natalia Osipova (n. 1986).

Singura româncă inclusă în top este Alina Cojocaru, prezentată de jurnaliştii de la The Telegraph drept "una dintre cele mai mari şi mai strălucitoare balerine ale epocii moderne. "Afectată de mai multe accidentări, ea a avut o adevărată pasiune în a se arunca în emoţiile unor roluri precum Aurora, Manon sau Giselle, care au ridicat-o dincolo de simpla virtuozitate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările