Arte

articolul anterior articolul urmator

Alina Cojocaru revine în România-Ştiri pe scurt

0
11 May 2010 17:06:32
Autor: adevarul

Opera „Carmen" şi baletul „Giselle", cu Alina Cojocaru , sunt două dintre spectacolele speciale care vor fi prezente pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în luna mai, în datele de 14, respectiv 30.

Bucureşti
Lucrări inedite de Enescu

Un album dedicat lui George Enescu (1981-1955) a fost lansat, săptămâna trecută, de Editura Casa Radio, în cadrul ceremoniei de celebrare a 55 de ani de la dispariţia compozitorului. Discul, intitulat „George Enescu - Vocea naturii", conţine atât opere de referinţă, cât şi lucrări inedite, interpretate de Orchestra Radio şi dirijate de Horia Andreescu. Printre lucrările necunoscute de public se numără „Suita Castelană" şi „Vocea naturii", iar dintre cele consacrate fac parte „Poema Română" şi „Simfonia de cameră".

Bucureşti
Alina Cojocaru revine în România

Opera „Carmen" şi baletul „Giselle", cu Alina Cojocaru , sunt două dintre spectacolele speciale care vor fi prezente pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în luna mai, în datele de 14, respectiv 30. Seria acestor evenimente a fost deschisă duminică, cu spectacolul „La Bohème", de Giacomo Puccini, la care au participat şi doi artişti renumiţi pe scena internaţională, Elena Moşuc (Mimi) şi Giuseppe Giacomini (Rodolfo). Printre reprezentaţiile din această lună se mai numără şi „Il Trovatore", de Giuseppe Verdi, „Seara Balanchine" şi „Olandezul zburător", de R. Wagner.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările