Arte

articolul anterior articolul urmator

Angela Gheorghiu cântă la Opera de Stat din Viena, în „Adriana Lecouvreur“

0
19 Feb 2014 17:39:40
Autor: Ionela Roşu
Angela Gheorghiu, în rolul Adrianei Lecouvreur
Angela Gheorghiu, în rolul Adrianei Lecouvreur

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20.00, Radio România Muzical transmite în direct de la Opera de Stat din Viena spectacolul „Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, cu Angela Gheorghiu în rolul principal.

Spectacolul de la Opera de Stat din Viena este comentat la Radio România Muzical de Luminiţa Arvunescu şi invitata sa, criticul muzical Anca Florea, sub genericul „Serii de operă”.

„Adriana Lecouvreur”  a avut premiera în 16 februarie 2014 pe scena operei vieneze şi s-a bucurat de succes în rândul publicului şi criticilor. Este prima dată când această operă veristă este montată pe scena Operei de stat din Viena; Angela Gheorghiu a mai jucat rolul Adriana Lecouvreur într-o producţie din 2010 a Operei Regale Covent Garden din Londra, ce este disponibilă în prezent pe un DVD editat de o prestigioasă casă de discuri. Aceeaşi montare, semnată de regizorul David McVicar, poate fi urmărită în 2014 şi la Opera de Stat din Viena.

În 22 februarie, partenerii de scenă ai Angelei Gheorghiu vor fi tenorul Massimo Giordano, mezzosoprana Elena Zhidkova şi basul român Alexandru Moisiuc.

În 23 februarie, de la ora 18.30, pe site-ul Operei de Stat din Viena poate fi urmărită, contra cost, înregistrarea video a spectacolului din 22 februarie.

Referitor la spectacolul pus în scenă la Viena, Angela Gheorghiu declara pentru cotidianul austriac Die Presse:

“Am acordat patru săptămâni pregătirii acestui eveniment. Asta, deşi ştiu rolul pe de rost, l-am interpretat deja la Covent Garden. Dar de data aceasta nu este vorba despre mine. Aproape toţi colegii mei au nevoie de mine, fiindcă este rolul lor de debut. Când vor cânta, o vor face uitându-se la mine, aşteptând să dau din cap. Aprobarea mea îi va ajuta. Mă simtresponsabilă pentru succesul acestui eveniment. Este practic producţia mea. Am vrut dintotdeauna să o fac exact aşa cum îmi doresc. Am contribuit la fiecare decizie şi la orice detaliu”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările