Art Safari şi-a deschis porţile. Ce se întâmplă la ediţia din acest an, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Ciocan este directorul evenimentului Art Safari
Ioana Ciocan este directorul evenimentului Art Safari

Art Safari (6-15 mai), cea mai mare expoziţie de artă din România, şi-a deschis porţile, ieri, cu o nouă ediţie. Directorul evenimentului, Ioana Ciocan, este invitată în studioul Adevărul Live, de la ora 14.00, pentru a povesti despre ediţia din acest an.

Ioana Ciocan este curator independent care trăieşte şi lucrează în Bucureşti. În 2015 a făcut parte din echipa Curatoriumului care a dezvoltat dosarul de candidatură Bucureşti 2021 – Capitală Culturală Europeană. A iniţiat şi coordonat programele de artă în spaţiul public Keep the change, Lea Rasovszky, sculptură în spaţiul public, Leicester, UK; Proiect 1990 (Piaţa Presei Libere-Bucureşti), S P A M (Parcul Carol I-Bucureşti) şi curator al programelor  Din Dragoste. Fapte morale (Muzeul Naţional de Artă Contemporană; Victoria Art Center şi Ciclop); După 25 de ani (NAG Pop Up Gallery-Bucureşti) şi Sculptură en plein air-ul Aiurart (Aiurart-spaţiu de artă contemporană). În 2014 a co-curatoriat împreună cu Cees Hendrikse expoziţia Transformation. Romanian Sculpture 25 years after the Revolution, la Muzeul Beelden Ann Zee Museum,The Hague (NL).

Ţine regulat conferinţe pe teme legate de artă în spaţiul public şi politici curatoriale în Europa de est (Anuala Timişoreană de Arhitectură 2015; Ministerul Culturii – Centrul de pregătire profesională în cultură; Universitatea Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice; Fundaţia Mora; Institutul de Management al Artei; Asociaţia pentru promovarea artelor contemporane, etc.). Din 2009 este asistent universitar – Universitatea Naţională de artă din Bucureşti şi din 2010 este doctor în arte vizuale. Membru în jurii de specialitate: Concurs de proiecte curatoriale – Uniunea Artiştilor Plastici din România (2015); Art on Display (2014); Spaţiu expandat ediţia IV (2014), SPAM, ediţia I Copy/Paste (2013). Din 2011 este editor asociat – Revista Arta şi în 2014 publică la editura Vellant cărţile Proiect 1990-program de artă în spaţiul public 2010-2014 şi Transformation. Romanian Sculpture 25 Years After the Revolution.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite