Artiştii Filarmonicii se prezintă în concerte online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Codex Brassoviensis" pentru orchestră de coarde  de Dan Dediu va fi prezentat, joi seară, de la ora 19.00
"Codex Brassoviensis" pentru orchestră de coarde  de Dan Dediu va fi prezentat, joi seară, de la ora 19.00

Joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, la Filarmonica „George Enescu” debutează proiectul Artiştii Filarmonicii se prezintă. În primul concert din această serie, dirijat de Iosif Ion Prunner, au fost programate lucrări de Dan Dediu,  W. A. Mozart, Edward Elgar, Constantin Silvestri.

Joi, 23 iulie, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, la Filarmonica „George Enescu” debutează proiectul Artiştii Filarmonicii se prezintă. În primul concert din această serie, dirijat de Iosif Ion Prunner, au fost programate lucrările: Codex Brassoviensis pentru orchestră de coarde de Dan Dediu, Concerto Grosso, op. 6 nr. 1 de Arcangelo Corelli, Divertisment, K. V. 138 de Wolfgang Amadeus Mozart, Serenada pentru orchestră de coarde, op. 20  de Edward Elgar, Trei piese pentru orchestră de coarde, op.4, nr. 2 de Constantin Silvestri.

„În această perioadă dificilă, am reuşit sa menţinem bucuria de a cânta, de a dărui publicului în continuare capodopere ale muzicii clasice, o bucurie care vine si dinspre artişti, şi din partea publicului. Acest proiect, Artiştii Filarmonicii se prezintă, va pune reflectorul pe câteva dintre partidele Filarmonicii. Concertele vor debuta joi, 23 iulie 2020, cu Orchestra de coarde a Filarmonicii, va urma un grup din Corul Filarmonicii şi vom continua cu diverse formule camerale”, a declarat Iosif Ion Prunner, director-adjunct al Filarmonicii „George Enescu”.

Despre Codex Brassoviensis pentru orchestră de coarde, realizat în 2007, compozitorul Dan Dediu mărturiseşte: „Dirijorul Horia Andreescu mi-a dat spre lecturare un volum de transcripţii dintr-un manuscris braşovean, spicuit şi notat de Daniel Croner în secolul al XVIII-lea. Erau fragmente sau mici piese scrise de acesta şi de alţi compozitori (mai mult sau mai puţini doxaţi într-ale muzicii baroce), instrumentate pentru orgă sau lăută”. A selectat fragmentele cele mai reuşite de Croner, Kittel şi Meyer, toţi compozitori braşoveni. „Unde se plasează stilistic acest concerto grosso? E o combinaţie originală între polifonia fugatto de tip german şi armonia cromatică de tip francez-spaniol. (…) Astfel, acest concerto grosso este rezultatul contemporan al unei utopii baroce, căzute în uitare”, precizează compozitorul, în prezentarea lucrării.

Imagine indisponibilă

Concertele din seria Artiştii Filarmonicii se prezintă pot  fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit, în seara difuzării, pentru toţi iubitorii muzicii.

Canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) al Filarmonicii „George Enescu“ a fost adăugat, în cadrul stagiunii online, celorlalte instrumente de promovare: site web (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), newsletter. Canalul YouTube nou creat oferă celor interesaţi posibilitatea de abonare şi de alertare prin e-mail asupra noilor postări.

Stagiunea online

Imagine indisponibilă

Artiştii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă

Joi, 23 iulie 2020, ora 19.00

Dirijor: Iosif Ion Prunner

Program:  

Dan Dediu - Codex Brassoviensis pentru orchestră de coarde

Arcangelo Corelli - Concerto Grosso, op. 6 nr. 1

 Wolfgang Amadeus Mozart - Divertisment, K. V. 138

 Edward Elgar - Serenada pentru orchestră de coarde, op. 20 

  Constantin Silvestri - Trei piese pentru orchestră de coarde, op.4, nr. 2.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite