Arte

articolul anterior articolul urmator

Artistul Dan Perjovschi a desenat Centrul de Vaccinare din Fierbinţi

1
15 May 2021 08:47:02
Autor: News.ro
Foto via News.ro
Foto via News.ro

Artistul Dan Perjovschi a susţinut, vineri, un performance, în stilul caracteristic, şi a desenat Centrul de Vaccinare din Fierbinţi pentru a determina cât mai mulţi oameni să se vaccineze. Ca urmare a demersului său, artistul a fost "răsplătit" cu serul de la Moderna.

"Astăzi am desenat Centrul de Vaccinare din Fierbinţi. Pentru efortul meu, în final am primit prima doză de vaccin de la Moderna. Chiar deasupra locului în care am fost vaccinat pe umăr, odată aveam tatuaj cu România", a scris artistul pe Facebook, însoţind mesajul cu o fotografie din centru. 
 
Perjovschi i-a îndemnat pe oameni să vină la la Fierbinţi, la Centrul de Vaccinare, de la 11 am la 3 pm. "Veniţi, vedeţi, vaccinaţi!", a scris el pe reţeaua de socializare.
 
Cei care vin la Centrul de Vaccinare din Fierbinţi se pot imuniza fără programare, cu serul de la Moderna. 
 
 
Dan Perjovschi locuieşte şi lucrează în Bucureşti şi Sibiu. A avut expoziţii personale în muzee precum: Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbemuseum Eindhoven, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum sau Kiasma Helsinki.
 
Artistul a avut o expoziţie personală „Drawing Politics“ la Reinbeckhallen, Berlin, în 2017. A participat în cadrul bienalelor de artă de la Jakarta (2015), Sao Paulo (2014), Sydney (2008), Veneţia (2007), Istanbul (2005). A primit premiul George Maciunas în 2004 şi  premiul Rosa Schapire - Kunsthalle Hamburg în 2016. Dintre participările artistului la proiecte din spaţiul austriac se numără: expoziţia Mapping Bucharest: Art, Memory, and Revolution 1916-2016  în cadrul Vienna Biennale 2015 (MAK - Muzeul de Artă Aplicată din Viena), expoziţia Drawing Now (Muzeul Albertina, Viena, 2015), performance Black Belt Drawing (Atelier Archives to come - festivalul SCORES, Tanzquartier Wien, 2016), Visual Wit and Social Critique. Satire from Goya to Grosz. With an installation by Dan Perjovschi, Museum der Moderne Salzburg, 2016). În 2019, performance-ul live „Perjovschi” din cadrul Europalia, în Belgia, a durat o săptămână, desenele artistului român au putut fi admirate pe ferestrele de la Biblioteca Muntpunt din Bruxelles. 
A desenat pro-bono pentru mai multe cauze. Anul trecut, la Noaptea Galeriilor de Artă, Perjovschi a oferit desene gratis vizitatorilor.  
 
Zidul de la Sibiu pe care a desenat Dan Perjovschi este una dintre atracţiile oraşului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion badea
15.05.2021, 12:54:42

Vai ce frumos!!! So much talent, very much art.

Modifică Setările