Arte

articolul anterior articolul urmator

Au început înscrierile pentru Festivalul de Film Documentar Astra Film Sibiu

0
24 Feb 2015 17:47:17
Autor: Andrada Pavel
Festivalul Astra Film Sibiu este cel mai reprezentativ festival de cinema documentar din România
Festivalul Astra Film Sibiu este cel mai reprezentativ festival de cinema documentar din România

Festivalul de Film Documentar Astra Film Sibiu a ajuns la cea de-a XXII-a ediţie. Organizatorii au anunţat începerea înscrierilor, cu termen limită până pe 20 aprilie.

Regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii la Festivalul de Film Documentar Astra Film, care se va desfăşura în perioada 6-11 octombrie la Sibiu, transmite Mediafax.
 
Festivalul Astra Film se află la cea de-a XXII-a ediţie. Cele patru secţiuni competiţionale de anul acesta în care pot fi înscrise filmele sunt : Internaţional (filme din toată lumea), Europa Centrală şi de Est (filme produse în şi despre această regiune), România (filme care fac o radiografie a societăţii româneşti) şi Student (filme realizate de regizori debutanţi în cadrul unor şcoli de film sau programe de specialitate).
 
Filmele pot fi înscrise până pe 20 aprilie şi trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2013.
 
Potrivit organizatorilor, Astra Film Festival este "primul şi cel mai important festival de cinema documentar din România şi unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume, recunoscut pentru selecţia diversă şi inedită de filme, programe tematice, sesiuni de Q&A cu autorii, discuţii panel, masterclass-uri, concerte, expoziţii sau lansări de carte".
 
Anual, sute de filme sunt prezentate publicului care poate descoperi astfel realităţi şi fragmente de viaţă ale oamenilor din diverse colţuri ale lumii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările