"Autoportretul unei fete cuminţi", de Ana Lungu, ajunge în India, Irlanda şi Luxemburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Autoportretul unei fete cuminţi", debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, care va avea premiera în cinematografele din România pe 25 septembrie, a fost inclus în selecţia a trei festivaluri din India, Irlanda şi Luxemburg.

Filmul va fi proiectat, sâmbătă, în Mumbai, la cea de-a treia ediţie a Indian Cine Film Festival, un eveniment ce promovează cinematograful independent din toată lumea, iar, luna viitoare, va fi prezentat la Indie Cork Film Festival din Irlanda, dedicat producţiilor muzicale şi cinematografice independente, care se va desfăşura în perioada 4 - 11 octombrie, dar şi în competiţia oficială a festivalului CineEast din Luxemburg (8 - 25 octombrie), ajuns la cea de-a opta ediţie.

În România, lungmetrajul poate fi vizionat vineri, în cadrul Nopţii Albe a Filmului Românesc, cu o săptămână înainte de premiera oficială din cinematografele româneşti.

Premiere de gală ale filmului, în prezenţa echipei, vor avea loc pe 24 septembrie, la CinemaPro din Capitală, pe 25 septembrie, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, pe 26 septembrie, la Cinema Arta din Târgu-Mureş, pe 27 septembrie, la Librăria Habitus din Sibiu, şi, pe 28 septembrie, la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe.

"Autoportretul unei fete cuminţi" a avut premiera mondială la începutul anului, la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam. În plus, filmul a câştigat marele premiu la festivalul Crossing Europe din Linz, Austria, premiul pentru cea mai bună regie şi premiul publicului la Bucharest IFF, precum şi premiul publicului la Festivalul Filmului European de la Bucureşti.

"Autoportretul unei fete cuminţi" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, intrepretat de actriţa de teatru Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile - rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă.

Din distribuţia filmului produs de Anca Puiu - prin casa de producţie Mandragora - şi Ana Lungu mai fac parte regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig şi Eugen Gyemant, părinţii regizoarei, Dan şi Magdalena Lungu, şi producătoarea Anca Puiu. Scenariul peliculei este semnat de Ana Lungu, imaginea - de Silviu Stavilă, sunetul - de Vlad Voinescu şi Filip Mureşan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite