Arte

articolul anterior articolul urmator

Balerina Alina Cojocaru a anunţat că este însărcinată, la împlinirea vârstei de 36 de ani

0
30 May 2017 13:35:46
Autor: Florin Ghioca
Balerina Alina Cojocaru a anunţat că este însărcinată                          FOTO: Eduard Enea
Balerina Alina Cojocaru a anunţat că este însărcinată                          FOTO: Eduard Enea

O veste minunată vine din partea cuplului Alina Cojocaru - Johan Kobborg: cei doi balerini vor fi părinţi, iar acest fapt a fost anunţat neoficial chiar în ziua în care românca a împlinit 36 de ani.

Chiar dacă cei doi viitori părinţi au fost cât se poate de discreţi, informaţia a fost transmisă de cea mai importantă publicaţie italiană dedicată baletului, „Danza & Danza”. „Felicitări şi mult noroc Alinei Cojocaru şi lui Johann Kobborg, care tocmai au anunţat că vor avea primul lor copil! Marea familie internaţională a dansului va fi din ce în ce mai mare!”, au comentat jurnaliştii italieni.

După anunţul veştii conform căreia în cursul acestui an va deveni mămică, Alina Cojocaru s-a văzut nevoită să îşi anuleze turneul pe care ar fi urmat să îl facă în Japonia.

Balerina Alina Cojocaru este considerată drept una dintre cele mai bune balerine ale lumii din toate timpurile, aflându-se în topurile celor mai importante publicaţii de specialitate. S-a născut pe 27 mai 1981, la Bucureşti, a studiat la Kiev timp de şapte ani, începând de la vârsta de 9 ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne.

A dansat vreme de 13 ani, împreună cu Johan Kobborg (foto sus) — partenerul ei atât pe scenă, cât şi în afara acesteia — în cadrul Royal Ballet, continuând să danseze, ca artist invitat, în companii renumite din întreaga lume, precum American Ballet Theater, Hamburg Ballet, Tokyo Ballet. În iunie 2013, Alina Cojocaru a părăsit Royal Ballet, alăturându-se English National Ballet.

Printre distincţiile care i-au fost conferite Alinei Cojocaru se numără Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler ''pentru performanţele sale prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii'' (2002). 
 
În ianuarie 2003, Alina Cojocaru a câştigat premiul Richard Sherrington pentru cea mai bună dansatoare, premiu decernat de către Critics Circle National Dance Awards, Marea Britanie. Un an mai târziu, a fost desemnată cea mai bună balerină în cadrul Festivalului ''Monaco Dance Forum'' şi la Gala Premiilor Nijinsky. Tot în anul 2004, Ministerul român al Afacerilor Externe i-a acordat premiul "Diplomaţiei prin Cultură".
 
 
Alina Cojocaru s-a numărat printre cele patru laureate ale premiului "Balerina deceniului", decernat cu ocazia unei prestigioase gale internaţionale de balet "Stars of the 21st Century" desfăşurată în anul 2010 la Moscova. Balerina română a împărţit premiul cu Lucia Lacarra din Spania şi Svetlana Lunkina şi Diana Vishneva din Rusia. În 2012, Alina a câştigat Premiul Benois pentru cea mai bună balerină, una dintre cele mai râvnite distincţii în lumea baletului.
 
Alina Cojocaru a organizat pe parcursul ultimilor ani ''Gala Alina&Prietenii'' în România şi la Londra, în sprijinul Fundaţiei Hospice ''Casa Speranţei'', de sprijinire a bolnavilor incurabili din spitalele româneşti. La 12 mai 2013, un astfel de eveniment a fost organizat la Sadler's Wells, cel mai prestigios teatru de dans din Marea Britanie. Spectacolul de gală i-a avut ca invitaţi de marcă pe Daria Klimentova şi Vadim Muntagirov — prim-balerini ai English National Ballet, Steven McRae şi Johan Kobborg de la Royal Ballet, Thiago Bordin de la Hamburg Ballet.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările