Arte

articolul anterior articolul urmator

Cannes 2022 - „La Jauria“, regizat de columbianul Andrès Ramirez Pulido, a câştigat marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique

0
26 May 2022 08:21:24
Autor: News.ro
Cannes 2022 LOIC VENANCE / AFP
Cannes 2022 LOIC VENANCE / AFP

Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique, dedicat tinerelor talente, i-a fost atribuit, miercuri, la Cannes, columbianului Andrès Ramirez Pulido pentru "La Jauria", despre cercul vicios al violenţei în această ţară din America de Sud, scrie AFP.

"La Jauria" creionează cotdianul tinerilor infractori şi criminali cărora un educator, Alvaro, încearcă să le dea o şansă prin intermediul unei terapii de grup într-o casă abandonată din centrul pădurii tropicale. În atmosfera umedă şi asfixianta a pădurii columbiene, „reeducarea” tinerilor seamănă mai mult cu închisoarea decât cu o cale de ieşire către viitor.
 
Andrès Ramirez Pulido, 32 de ani, a avut deja două scurtmetraje selecţionate şi premiate la mai multe festivaluri internaţionale.
 
"Am vrut să mă axez mult pe imagine, în limba cinematografiei, pentru a arăta violenţa", a explicat el, într-un interviu pentru AFP la Cannes. 
 
În toate filmele sale, regizorul pune la îndoială figura tatălui: absenţa sa sau prezenţa sa nocivă, de care personajele suferă în permanenţă. 
 
Premiul "French Touch" a fost decernat filmului "Aftersun", realizat de britanica Charlotte Wells, despre relaţia dintre o fiică şi tatăl ei. 
 
Prix Fondation Louis Roederer de la Révélation a fost atribuit Zeldei Samson, tânăra eroină din "Dalva", regizat de franceza Emmanuelle Nicot. La 12 ani, Alva este smulsă brusc din braţele tatălui care a ţinut-o întotdeauna captivă. 
 
Prix Découverte Leitz Cine du court métrage a fost atribuit "Ice Merchants" al portughezului Joao Gonzalez, un film fără dialog. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările