Care sunt regulile de acces la spectacolul de balet pe gheaţă „Lacul Lebedelor“, de la Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii spectacolului de balet pe gheaţă, „Lacul Lebedelor“, care va avea loc luni, 14 ianuarie, la Sala Palatului din Bucureşti, au anunţat care sunt regulile de acces.

Luni, 14 ianuarie, va avea loc spectacolul de balet pe gheaţă „Lacul Lebedelor“, la Sala Palatului din Bucuresti. 

Talentatii balerini-patinatori rusi, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheata din  Sankt Petersburg, vor interpreta trista poveste a prinţesei Odette – transformată în lebădă printr-un blestem vrăjitoresc - pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski, într-un eveniment unic în lume, scenă fiind acoperită complet în gheaţă.

Toate persoanele care au un bilet valid / o invitaţie la acest eveniment sunt rugate să citească următorul regulament de participare, pentru siguranţa spectatorilor. 

Spectacolul este împărţit astfel:

partea I: 40 de minute;

pauză: 15 minute;

partea a ÎI a: 45 de minute;

Spectatorii sunt rugaţi să sosească la eveniment începând cu ora 18:45, pentru ca accesul să se desfăşoare în condiţii optime şi pentru a nu rata începutul. 

Accesul publicului va fi permis de la 19.00 iar balerinii vor intra pe scenă de la ora 20.00.

Temperatura va fi mai scăzută, din cauza gheţii de pe scenă.

Acces copii:

Copiii vor avea acces gratuit până la vârstă de 2 ani doar dacă sunt respectate condiţiile de mai jos:

Copiii vor fi ţinuţi în braţe de către adulţi;

La intrare se va prezenta un act doveditor al vârstei copilului.

În sala de concert nu va fi permis accesul cu:

•          artificii; globuri de pom;

•          orice fel de conserve, sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate), bidoane de plastic, cutii de băutură etc;

•          bannere susţinute de beţe;

•          spray-uri, scaune, arme, obiecte contondente, umbrele;

•          băutură alcoolică, mâncare;

•          animale de companie; 

•          medicamente cu efect halucinogen; dacă sunteţi suferind, va rugăm insistent să aveţi un act doveditor la dumneavoastră pentru a nu vi se confisca pastilele, mâncarea etc;

•          lanţuri, bagaje voluminoase, lasere;

•          aparate foto profesionale cu obiectiv detaşabil;

•          aparate de înregistrare audio-video, tablete de orice fel sau aparate GoPro.

 

Informaţii importante:

•          To'i spectatorii sunt rugaţi să păstreze permanent biletele, invitaţiile asupra lor.

•          după ce s-a făcut accesul, spectatorii nu mai pot părăsi incinta Sălii Palatului, doar dacă îşi achiziţionează din nou bilet; la pauză toţi spectatorii care ies vor primi brăţară;

•          rugăm spectatorii să păstreze liniştea pentru a nu deranja artiştii şi pentru a nu deranja ceilalţi participanţi la eveniment;

•          când ieşiţi din sală în timpul concertului va rugăm să trageţi cortina după Dvs.;

•          Telefoanele vor fi date pe silent mode sau vibraţii, fără sonerie; nu este permis fotografiatul şi filmatul cu aparate profesionale. Vă rugăm mult să înţelegeţi şi să respectăţi dorinţa artiştilor.

•          fotografii acreditaţi sunt rugaţi să nu deranjeze spectatorii şi artiştii.

vor avea la dispoziţie 15 minute din faţa scenei sau din laterale, fără blitz, apoi sunt invitaţi în sală să urmărească spectacolul. Evident, pot părăsi incinta Sălii Palatului, însă fără posibilitatea de a se întoarce;

Esteinterzis fotografiatul după cele 15 minute;

fotografii care nu respectă condiţiile organizatorului vor fi sancţionaţi (nu vor mai primi acreditare din partea organizatorului)!

•          fotograful oficial este singurul care poate trage cadre pe toată durata concertului.

•          badgeurile de presă vor fi oferite la poartă 10!

Despre ansamblul de stat al baletului  pe gheaţă din Sankt Petersburg

Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale. Mulţi dintre aceştia provin de la faimoase şcoli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit şi campionul Mondial şi Olimpic Evgeny Plushenko.

În decursul timpului, corpul de balet a fost completat şi de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european sau Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene. 

Aceştia sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg. În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluţionat lumea spectacolelor.  

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţă publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasă din pădurea adormită”, „Lacul  lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.600 de reprezentaţii.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite