Arte

articolul anterior articolul urmator

Chitară semnată Picasso, într-o cutie de pantofi

0
30 Dec 2009 01:06:26
Autor: adevarul
Chitara va ajunge la Muzeul de artă contemporană din Maccagno
Chitara va ajunge la Muzeul de artă contemporană din Maccagno

Carabinerii italieni au regăsit marţi o mică chitară din lemn realizată de Picasso pentru fiica sa, Paloma, ascunsă într-o cutie de pantofi în apartamentul unui mic comerciant din Pomezia, în apropiere de Roma, relatează presa italiană, citată de AFP.

Chitara din lemn, în culorile galben, gris şi negru, fusese dăruită în urmă cu mulţi ani de Picasso artistului şi prietenului său italian Giuseppe Vittorio Parisi.

După mulţi ani, acesta - în vârstă de 92 de ani - s-a lăsat convins de un comerciant şi amator de artă să i-o încredinţeze, iar din acea zi, preţiosul obiect nu a mai fost văzut de nimeni.

După moartea lui Giuseppe Vittorio Parisi în ianuarie a acestui an, văduva sa - Wanda - s-a adresat carabinierilor pentru a încerca să recupereze faimoasa chitară şi, după ce i-au reconstituit periplul, anchetatorii au descoperit în final obiectul ascuns în luxuosul apartament al comerciantului.

Următoarea destinaţie pentru "pequena guitarra" va fi Muzeul de artă contemporană din Maccagno, unde va fi expusă publicului, conform voinţei ultimului său proprietar legitim, originar din acest orăşel situat pe malul lacului Maggiore (de lângă frontiera Italiei cu Elveţia).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările