Arte

articolul anterior articolul urmator

Concursul de Fotografie organizat în memoria lui Mihai Vasile îşi caută câştigătorul

0
5 Aug 2015 14:47:43
Autor: Ionela Roşu

Prima ediţie a Concursului de Fotografie „Mihai Vasile” se desfăşoară în perioada 1-31 august 2015, fiind organizată în memoria lui Mihai Vasile, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi şi editori din România postdecembristă, mentorul mai multor generaţii de fotografi români, decedat pe data de 3 decembrie 2014, la vârsta de 53 de ani.

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie anunţă lansarea primei ediţii a Premiilor de Fotografie „Mihai Vasile”. Concursul va fi organizat în fiecare an şi este deschis oricărui fotograf care surprinde obiectiv subiectele delicate din cotidian. Înscrierea fotografiilor în concurs se face în perioada 1 - 31 august 2015. Decernarea premiilor va avea loc în 12 octombrie 2015. Premiile „Mihai Vasile” se acordă în urma votului unui juriu format doar din fotografi şi editori din străinatate, Pablo Corral Vega, fotojurnalist la National Geographic Magazine, Florence Martin-Kessler, redactor-şef al Live Magazine, şi Sergei Ilnitski, fotograf la European Pressphoto Agency, potivit site-ului concursului.

Mai multe informaţii despre concurs se găsesc pe site-ul http://www.premiile-mihai-vasile.ro/

Premiile de fotografie „Mihai Vasile” vor fi decernate în fiecare an, în data de 12 octombrie. Acest concurs este organizat de către familie şi prietenii apropiaţi, pentru a comemora dragostea lui Mihai pentru jurnalism şi fotografia de presă, se arată pe acelaşi site.

„O imagine face cât o mie de cuvinte. Una, nu toate. Nu orice imagine şi nu o mie de orice cuvinte”, ne povăţuia Mihai. Ei bine, ACEA IMAGINE va fi „vânată” de juriul concursului, încercând să descopere în fiecare fotografie înscrisă, ceea ce Mihai ar fi văzut dintr-o singură privire.

În această idee, concursul, deschis oricărui fotograf, încearcă să promoveze, în primul rând, fotograful care reuşeşte să se apropie obiectiv de subiectele delicate, fotograful căruia „îi pasă”, cum spunea Mihai Vasile, de ce se întâmplă în jurul lui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii