Gerard Depardieu nu a venit la premiera oficială a filmului "Condamnat la viaţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scena film condamndat la viata

Pelicula „Condamnat la viaţă“, al cărei protagonist este renumitul actor Gerard Depardieu, rulează de astăzi, 15 martie, într-un număr record de cinematografe din România. Actorul care-l interpretează pe Ipu nu a venit la premiera oficială, pentru că a fost deranjat de faptul că finalul filmului a fost schimbat de către producători.

Din păcate, actorii Gerard Depardieu, Harvey Keitel şi Laura Morante nu  au participat la lansarea oficială din România, din cauza faptului că producătorul filmului a schimbat finalul acestuia.

Nici regizorul Bogdan Dreyer nu a venit la premiera oficială.  "Condamnat la viaţă" a avut premiera oficială joi seară, la Bucureşti, în prezenţa producătorului Giuliano Doman, a unei părţi din distribuţia internaţională, între care Uwe Fellensiek şi Hubert Damen.

La eveniment au participat însă, potrivit Mediafax, alţi actori din distribuţia peliculei - Uwe Fellensiek, din Germania, şi Hubert Damen, din Belgia -, dar şi actori români care joacă în acest film, între care Daniela Nane, Bogdan Iancu, Nicodim Ungureanu şi Andras Demeter.

Acestora li s-au alăturat, între alţii, actorii Diana Dumitrescu, Magda Catone, Cătălin Căţoiu, regizorul Dan Chişu, cântăreţul Gabriel Cotabiţă, dar şi Amalia Năstase, fosta soţie a jucătorului de tenis Ilie Năstase.

Totodată, la eveniment au participat Cristina Trepcea, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, şi Eugen Şerbănescu, directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei.

După premiera oficială a peliculei, Giuliano Doman, producătorul general al filmului "Condamnat la viaţă", a glumit pe seama locurilor neocupate din sala de proiecţie de la Cinema Grand Digiplex.

"Iniţial am crezut că ne-a sabotat meciul (Chelsea - Steaua, care se desfăşura în timpul în care avea loc proiecţia filmului, n.r.). Apoi ne-am dat seama că locurile goale sunt cele solicitate de regizor", a spus Giuliano Doman, stârnind amuzamentul şi aplauzele publicului, citat de Mediafax.

Totodată, Giuliano Doman a spus că filmul "Condamnat la viaţă" a înregistrat deja o serie de recorduri, respectiv în privinţa bugetului, a numărului de oameni împlicaţi şi a numărului de săptămâni de filmare. "Sper să bată şi recordul la bilete vândute, deşi avem o concurenţă serioasă în perioada aceasta", potrivit Mediafax.

Bugetul estimat la peliculei "Condamnat la viaţă" este de 3 milioane de euro, pelicula fiind filmată în perioada 12 septembrie - 25 octombrie 2011, conform site-ului imdb.com.

Filmul "Condamnat la viaţă" a fost deja vândut în Benelux, Germania, Italia, Australia şi Noua Zeelandă, după cum a declarat, pentru Mediafax, Giuliano Doman, după premiera oficială a peliculei.

Lungmetrajul „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte“ şi remake-ul de acum, „Condamnat la viaţă“, sunt adaptări după nuvela „Moartea lui Ipu“, de Titus Popovici.

Povestea se întâmplă într-un sat din Transilvania, unde se instalează armata germană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. La un moment dat, un ofiţer german este ucis, iar naziştii ameninţă că, dacă nu le este predat făptaşul, vor executa mai mulţi săteni.

SCRISOAREA DESCHISĂ A LUI GERARD DEPARDIEU

Nu accept compromisuri, nu-mi place să fiu dus de nas!

Acum mai bine de un an, am acceptat să joc în filmul românesc „Condamnat la viaţă“, în regia lui Bogdan Dreyer. Povestea, scrisă de autorul Titus Popovici şi transpusă în scenariu de către A. Salamanian şi Bogdan Dreyer, m-a fascinat imediat, cât şi personajul principal Ipu, pe care m-am bucurat să-l interpretez. 

M-am simţit bine în România, este o ţară primitoare, am lucrat cu plăcere alături de actorii români, bine pregătiţi de altfel, şi mi-a plăcut foarte mult rezultatul montat şi editat de regizor. 

Ulterior însă, am aflat că filmul a fost remontat şi reeditat de către producători, la cerinţa unui distributor american (nu dau numele), care a cerut schimbarea finalului original, cu unul cu happy-end stil Hollywood, cât şi scurtarea filmului, făcând din el un film de acţiune gen „pachet DVD“ sau „pay TV“ – în ciuda faptului că povestea şi scenariul original au multă poezie, iar finalul este unul inevitabil, care pune în valoare tot mesajul filmului. 

Varianta de montaj cu finalul schimbat, pe care producătorul vrea să o prezinte oficial, noi, realizatorii filmului, nu o recunoaştem şi o refuzăm categoric. Vorbesc şi în numele autorului filmului Bogdan Dreyer, cât şi a colegului meu american, Harvey Keitel, care este şi el la fel de revoltat de această manipulare. 

Mai mult, aud că se zvoneşte prezenţa mea la premieră, ceea ce nu este adevărat. Voi veni cu drag la premiera filmului, dar la cea adevărată, la filmul pe care am acceptat să-l fac, nu la ediţia remontata ilegal; pentru că, în plus, producătorul nu a cumpărat nici până astăzi scenariul, iar drepturile de autor sunt încă în proprietatea autorului Bogdan Dreyer şi a mea. 

Deci: Nu-mi dau acceptul ca filmul să fie prezentat în altă formă decât în cea originală! 

Urmăresc şi stimez cinematografia voastră, şi să nu uităm că suntem şi rămânem europeni, avem cultura noastră, iar americanii pe a lor. Fiecare cu ce ştie să facă. Dacă doream să fac un film american, mă duceam direct în SUA, nu veneam în România. 

Sper deci în rezolvarea acestei probleme care ţine în loc un film valoros. Profit şi salut actorii români, alături de care am jucat, în frunte cu cel mai tânăr, Bogdan Iancu.

Gérard Depardieu,
alias Ipu

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite