Arte

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Corina Şuteu, întrebată dacă Johan Kobborg va rămâne la Operă: „Fireşte!”

4
5 May 2016 13:55:27
Autor: Florin Ghioca
Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, la prima discuţie cu presa        FOTO & VIDEO: Florin Ghioca
Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, la prima discuţie cu presa        FOTO & VIDEO: Florin Ghioca

În a doua zi de mandat, noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, a organizat o conferinţă de presă în holul instituţiei pe care o conduce, prezentând presei planurile sale pentru mandatul de şase luni pe care l-a preluat după destituirea lui Vlad Alexandrescu.

Printre priorităţile Corinei Şuteu se numără: rezolvarea scandalului de la Opera Naţională din Bucureşti, cinematografia română,  care include şi prezenţa României la Festivalul de Film de la Cannes, Bienala de Arhitectură de la Veneţia, dar şi chestiunile legate de patrimoniu, pe care fostul ministru al Culturii le avea în plan. Practic, se continuă proiectele acestuia, într-un mandat care se întinde pe următoarea jumătate de an.

”Nu preiau un mandat uşor”, a spus Corina Şuteu. ”Voi continua pentru şase luni o muncă deja începută”. 

Corina Şuteu a publicat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, priorităţile mandatului său, între care a amintit rezolvarea situaţiei de la Opera Naţională Bucureşti şi ameliorarea legislaţiei culturale.

”Orice grabă nu va putea să rezolve problema. Situaţia de la Operă este şi o oportunitate de a avansa restul obiectivelor de natură legislativă”, a adăugat noul ministru al Culturii.

În cadrul conferinţei de presă, ministrul Culturii a răspuns scurt, afirmativ, la întrebarea jurnaliştilor legată de rămânerea lui Johan Kobborg la ONB: "Fireşte, că rămâne", a precizat, fără alte comentarii, Corina Şuteu.

   În privinţa noului manager general interimar care va fi numit la conducerea ONB, Corina Şuteu a precizat că numirea regizoarei Beatrice Rancea este "posibilitatea pe care o iau în considerare şi trebuie doar să clarificăm modalitatea în care acest lucru poate să fie făcut".
 
”Trebuie să vină cineva potrivit în acest moment pentru ca ONB să intre în normalitate”, a adăugat Corina Şuteu în cadrul conferinţei de presă.
 
De asemenea, în cadrul Ministerului Culturii, nu va mai exista postul de consilier pe probleme legate de Operă: ”Nu va veni nimeni în locul lui Rareş Zaharia, postul nu mai există”, a explicat demnitarul. 

Declaraţiile Ministrului Culturii, Corina Şuteu, la prima întâlnire cu presa
Corina Şuteu, care a depus jurământul ca ministru al Culturii, miercuri, spune că în mandatul său va fi continuat dialogul cu sectorul independent şi cu societatea civilă, ”în spiritul transparenţei şi a întreţinerii unei atitudini participative între administraţia culturală şi zonele culturale emergente”.
 
Corina Şuteu, în vârstă de 55 de ani, este expert şi consultant în domeniul managementului cultural şi al politicilor culturale europene şi fost director al Institutului Cultural Român de la New York, în perioada 2006 - 2012.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

JIM BEAM
5.05.2016, 16:28:48

Cu numirea lui Suteu au sarit din lac in ....putz @....

-2 (6 voturi)
Sorin Barbul
5.05.2016, 19:52:42

E perfect. Dar sper că nu cu un salariu de 7000 de euro și cu dreptul de a „dijmui” cu 60% toate spectacolele trupelor străine pe care le aduce la București.

0 (4 voturi)
Camelian Propinatiu
5.05.2016, 19:52:57

Putinii bani de la Cultura vin de la Popor si destui cam ajung la diferite proiecte totusi private de se cearta găştile, nu se întorc nici macar indirect la contribuabilul de rând sa se simtă cult. Ar trebui discutata in CSAT privarea românilor de un TVR Cultural. Est-contextul e ca suntem înapoiati la Luminarea Poporului cu televizorul http://kultura.tvp.pl/ http://cultureua.com/ http://tvkultura.ru O audienta serioasa s-ar obtine cu sprijinul ministerelor Edu si Cultura, daca s-ar prelua in RO programele didactice arte http://www.arte.tv RAI 5 http://www.rai5.rai.it/ Dar nu se vor prelua. Consolare, listele clasice de carti bune: https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu Carte straina clasica gratuita https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

+1 (1 vot)
Alecu Alecu
6.05.2016, 08:26:24

Sunt sceptic.Brontozaurii din Cultura vor continua sa saboteze orice reforma. CAramitru, Iorgulescu, Maonlescu vegheaza ca clientela lor sa traga de la buget citi bani vor muschii lor.

+1 (1 vot)
Modifică Setările