Arte

articolul anterior articolul urmator

Corina Şuteu, ultim discurs în calitate de ministru al Culturii, pe scena ONB: Suntem privilegiaţi că aici nu e război

2
18 Dec 2016 23:20:57
Autor: News.ro
Corina Şuteu FOTO Eduard Enea
Corina Şuteu FOTO Eduard Enea

Corina Şuteu a ţinut, duminică seară, la Gala Premiilor Operelor Naţionale, un ultimul discurs în calitate de ministru al Culturii, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, vorbind despre privilegiul pe care îl au românii fiind feriţi de război şi că susţinerea statului pentru cultură este una generoasă.

”Ce uităm? Că nu foarte departe de noi, artele nu mai pot avea glas, pentru că există război. Suntem privilegiaţi că aici nu există război”, a spus Corina Şuteu pe scena ONB.

Ea a adăugat: ”NU trebuie să uităm că, fiind o ţară europeană, susţinerea statului pentru cultură este una generoasă. Opera este una dintre artele scumpe, este un factor de civizilizaţie”.

Ministrul Culturii, care îşi va prezenta luni bilanţul mandatului, a menţionat că instituţiile culturale sunt făcute pentru artişti şi public.

”Dau un premiu metaforic ideii că opera are în centru, deopotrivă, pe artişti şi spectatori”, a mai spus Corina Şuteu.

Gala Premiilor Operelor Naţionale, ajunsă la ediţia a patra - prima care are loc în Bucureşti - premiază spectacole, regizori, coregrafi şi artişti pentru stagiunea 2015 - 2016.

Evenimentul este transmis pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

VERTY VERTY
19.12.2016, 03:16:50

Rusine tuturor acelora care i-au alungat in cel mai rusinos si umilitor mod pe balerinul de talie mondiala, danezul Johan Koborg, si pe steaua baletului feminin, Alina Cojocaru! M-a incercat un sentiment de profund dezgust cand am vazut, in filmul lui Carmen Avram, pasajele cu partea romana de la ONB si declaratiile acestora. Acesta este Romania, cu oameni cumplit de invidiosi, rai si neprofesionisti! Scenele cu toti angajatii si cu ministrul de atunci care o umilesc pe Alina Cojocaru sunt pur si simplu SINISTRE! Nu am nici cea mai mica legatura cu ONB, dar pot spune ca mizeria care s-a intamplat in primavara trebuia sa se lase cu multe capete cazute! Cloaca romaneasca de la minutul 13.13 este pur si simplu ingrozitoare! Orice roman ar trebui sa vada acest documentar! You Tube In premiera cu Carmen Avram - Fantomele de la opera 17 decembrie 2016 SEZONUL 6

+1 (1 vot)
VERTY VERTY
19.12.2016, 03:48:34

Ca spectacolul murdar sa fie complet, aici e mostra de mocirla autentica romaneasca: You Tube 26.IV.2016 Întâlnirea vicepremierului Vasile Dâncu cu angajaţii ONB şi TNO(1) 26.IV.2016 Întâlnirea vicepremierului Vasile Dâncu cu angajaţii ONB şi TNO(2) 26.IV.2016 Întâlnirea vicepremierului Vasile Dâncu cu angajaţii ONB şi TNO(3) 26.IV.2016 - Întâlnirea vicepremierului Vasile Dâncu cu angajaţii ONB şi TNO (4)

Modifică Setările