Arte

articolul anterior articolul urmator

Criticul de film Andrei Rus, consilier la Ministerul Culturii, numit în noul Consiliu de Administraţie al CNC

0
21 Jul 2016 21:37:57
Autor: Florin Ghioca
Andrei Rus a fost consilier pe probleme de film al ministrului Vlad Alexandrescu    FOTO: Eduard Enea
Andrei Rus a fost consilier pe probleme de film al ministrului Vlad Alexandrescu    FOTO: Eduard Enea

Criticul de film Andrei Rus a fost numit de ministrul Culturii, Corina Şuteu, în funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Consiliului Naţional al Cinematografiei.

Ca urmare a propunerilor depuse până la data de 4 iulie 2016, de uniunile şi asociaţiile din domeniul cinematografiei, Centrul Naţional al Cinematografiei va avea o nouă componenţă, fiind format din 5 membri propuşi de uniunile şi asociaţiile din domeniul cinematografiei, un membru propus de Ministerul Culturii şi un director general al CNC. 
 
Cele cinci nume aprobate de ministrul Culturii şi comunicate public, sunt: Melinda Boros, Lucian Pricop, Horia Romanescu, Andrei Rus şi Alex Trăilă. Membrul propus de Ministerul Culturii este Oana Florina Radu. Noul Consiliu de administraţie al CNC îşi va începe mandatul de la 1 august 2016.
 
Printre propunerile pentru CA al CNC s-au numărat nume cunoscute din cinematografia românească, printre care producătorii Daniel Mitulescu şi Ada Solomon, criticul Mihai Fulger sau regizorul Alexandru Solomon. 
 
Andrei Rus (30 de ani) a ajuns în atenţia opiniei publice în urma unui scandal care a pornit la începutul anului trecut, un conflict între acesta şi colegul său, criticul Andrei Gorzo pe de o parte, şi conducerea UNATC pe de cealaltă parte, printre cei mai vocali reprezentanţi fiind rectorul Adrian Titieni şi profesorii Doru Ana, Florin Zamfirescu şi Sergiu Anghel.
 
Ulterior, în decembrie 2015, Andrei Rus a fost numit în noua echipă de consilieri ai ministrului Culturii de la acea vreme, Vlad Alexandrescu, fiind păstrat în funcţie până în prezent de ministrul Corina Şuteu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările