Arte

articolul anterior articolul urmator

Expoziţie de pictură semnată de Maria Dermengiu

0
7 Dec 2012 03:29:15
Mircea Goia
Maria Dermengiu
Maria Dermengiu

Sunteţi invitaţi la noua expoziţie de pictură a Mariei Dermengiu din cadrul Muzeului Ţăranului Român (sala Acvariu) - Luni, 10 decembrie, la ora 18:00.

 A renunţat la meseria de avocat pe care o şi practicase doi ani de zile ca stagiar (Dreptul fiind o tradiţie de familie).   
 Pentru Maria Dermengiu chemarea artei a fost mai puternică decât tradiţia familiei, chemare la care până la urmă a răspuns în mod radical. Deşi picta şi desena din copilărie, doar la o vârstă matură şi-a dat seama că asta este meseria ce o reprezintă şi pe care doreşte să o urmeze. 
  
 A întâlnit un artist vizual care i-a devenit şi mentor în persoana Cristinei Marian, alături de care a pictat 1 an de zile în acelaşi studio. 
  
 Prima expoziţie de pictură a avut-o în decembrie 2010, unde a şi vândut toate lucrările expuse. A mai avut încă 2 expoziţii personale în ţara, apoi o mini-expoziţie la Londra, invitată de cei ce au dezvoltat conceptul de SlickFlick în colaborare cu compania Apple, continuând cu un vernisaj itinerant în Canada (unde 26 artişti au fost selectaţi din 26 ţări, fiecare cu câte o lucrare în cadrul proiectului FiberFusion expus la White Rock Museum). 
 
 "Oamenii lucrează şi rezonează foarte mult cu imagini vizuale.  Pictez intuitiv şi încerc să transmit ceva intuitiv, nu sunt lucrări documentate în nici un fel.  Pentru mine, introspecţia şi descoperirea sinelui sunt cele mai importante", spune artista.  
 Tablourile Mariei sunt definite de culori calde, acrilice, pastelate. Le preferă pentru timpul rapid de uscare şi solubilitate, considerându-le cel mai versatil instrument de exprimare artistică. Lucrările Mariei gravitează în jurul fractalilor, cercurilor şi universului rotund, spiritualitatea stând la baza creaţiilor sale. Mesajul exprimat prin picturile sale sunt mai importante decât tehnica, culorile şi materialele utilizate. 
  
 "Am avut norocul să călătoresc de mic copil şi să-mi fie imaginaţia îmbogăţită de culturi diferite, miresme şi culori exotice... toate acestea au contribuit enorm la vocabularul meu artistic, care se manifestă acum din plin.", menţionează Maria neuitând să adauge că nu poate crea fără muzică, care este o altă pasiune a ei. 
  
 Colajele fotografice reprezintă încă modalitate de exprimare a artistei. Căutând pe internet imagini pentru blogul personal, Maria a fost impresionată de ceea ce a găsit, imagini pe care a început să le strângă pentru propria cultură vizuală. Realizând că aceste fotografii, puse una lângă alta, pot transmite anumite stări şi pot stimula vizual a început să se joace cu ele, dând naştere unor colaje interesante, colaje pe care de multe ori am avut plăcerea de a le admira în fiecare dimineaţă pe Facebook, unde Maria are o prezenţa destul de activă. 
  
 Pe data de 10 Decembrie la orele 18:00 în cadrul Muzeului Ţăranului Român (sală Acvariu), Maria Dermengiu va avea a patra expoziţie personală numită "Alegoric". Sunteţi invitaţi să participaţi şi să admiraţi creaţiile ei şi mai ales, să o cunoaşteţi în persoană. Va asigur că nu veţi regreta. 
  
 Mai jos sunt câteva din lucrările Mariei, postate aici cu permisiunea ei. Din ele puteţi desprinde stilul creativ al artistei. 
 Iar aici puteţi vizita website-ul personal
 
 

Picturi

 
 
 
 
 
 
 

Colaje

 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările