Arte

articolul anterior articolul urmator

Festivalul DaKINO a debutat cu filmul „The Grand Budapest Hotel“. Proiecţiile continuă până sâmbătă

0
13 Mar 2014 15:08:46
Autor: Corina Zorzor
Dan Chişu este fondatorul Festivalului de Film DaKINO
Dan Chişu este fondatorul Festivalului de Film DaKINO

De miercuri până sâmbătă se desfăşoară Festivalul DaKINO, la cinematograful Hollywood Multiplex Bucureşti Mall. Printre lungmetrajele proiectate se numără „Snowpiercer“, în care actorul Vlad Ivanov joacă alături de nume mari precum Ed Haris. Filmul va rula la închiderea festivalului, sâmbătă seara.

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului DaKINO a început aseară, la CinemaPRO din Bucureşti. La deschiderea evenimentului au participat, printre alţii Dan Chişu, fondatorul Festivalului, actorii Vlad Ivanov şi Dorian Boguţă, regizorul Stere Gulea şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, primăria fiind unul dintre partenerii evenimentului.

Lungmetrajul „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel“, de Wes Anderson, prezentat în premieră mondială în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, a fost cel care a inaugurat, miercuri seară, cea de-a 23-a ediţie a Festivalului DaKINO.

„La 23 de ani, e aproape imposibil de procesat faptul că, de 23 de ani, un festival început atât de mic să existe. Faptul că are 23 de ani este mai important decât mărimea lui", a spus Dan Chişu, miercuri seară, citat de Mediafax. 

Pe de altă parte, Dan Chişu a precizat că majoritatea regizorilor care au format „noul val“ al filmului românesc au obţinut primele premii la DaKINO. „Anul trecut, la Cluj, la lansarea DVD-ului «Marfa şi banii», Cristi Puiu şi-a adus aminte că, într-una din serile de la DaKINO, am prezentat într-o formă de nevizionat «Marfa şi banii», iar, pentru că preşedinta Festivalului de la Cannes l-a văzut, aşa a început drumul 'noului val', pentru că a fost selecţionat în acea seară laDaKINO“, a afirmat Dan Chişu.

Festivalul aduce pe marile ecrane şi lungmetrajul „Snowpiercer", în care actorul român Vlad Ivanov joacă alături de mari nume ale cinematografiei, precum Ed Haris, pelicula urmând să fie proiectată la evenimentul de închidere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului DaKINO, sâmbătă, la CinemaPRO. DaKINO se desfăşoară de miercuri până sâmbătă, proiecţiile din festival având loc la Hollywood Multiplex Bucureşti Mall.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările