Arte

articolul anterior articolul urmator

Festivalul George Enescu 2015. Abonamente vândute în 10 secunde

0
16 Jan 2015 17:39:42
Autor: Redacţia Adevărul
Festivalul George Enescu 2015. Biletele vor fi puse în vânzare luna viitoare
Festivalul George Enescu 2015. Biletele vor fi puse în vânzare luna viitoare

Festivalul George Enescu 2015 a stabilit deja un nou record în ceea ce priveşte vânzarea abonamentelor la concerte.

Abonamentele la Festivalul George Enescu 2015 pentru concertele de la Ateneul Român s-au vândut în zece secunde, iar pentru cele de la Sala Palatului s-au epuizat în 10 minute. 
 
Organizatorii Festivalului George Enescu anunţă că procedura de punere în vânzare a abonamentelor a început joi, 15 ianuarie, de la ora 10:00. Înainte de a începe vânzarea, pe site-ul eventim.ro figurau aproape 100 de utilizatori logaţi. 
 
„Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conţine în medie 2,8 bilete. Cu 1.000 de utilizatori logaţi în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi putut fi vândute în primele secunde, către aceşti utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu, şi vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri”, a declarat directorul Eventim, Valentin Vasiloiu. 
 
Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie, începând cu miezul nopţii. 
 

Festivalul George Enescu 2015. Invitaţii de anul acesta

 
Festivalul George Enescu 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber în „Piaţa Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi în „Bucureştiul Creativ”. 
 
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului George Enescu aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică „Gramophone” în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului George Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festivalul George Enescu 2015 – San Francisco Symphony – şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu. 
 
Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracţiile Festivalului George Enescu 2015. Vor fi, de asemenea, prezenţi în Festivalul George Enescu 2015 şi câştigători ai concursului „George Enescu”: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja. 
 
Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internaţional.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările