Arte

articolul anterior articolul urmator

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti şi-a deschis a 11-a ediţie cu "Taxi"

0
21 Apr 2015 13:10:33
Autor: Florin Ghioca
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se desfăşoară până pe 26 aprilie
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se desfăşoară până pe 26 aprilie

Luni seară, la Cinema Studio, a avut loc Gala de deschidere a celei de-a unsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, urmată de proiecţia filmului iranian "Taxi", câştigătorul Ursului de Aur de la Berlinală.

Printre personalităţile prezente în sală s-au numărat: Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, secretarul de Stat al Ministerului Culturii Bogdan Stanoevici, Preşedintele Institutului Cultural Român Lilian Zamfiroiu, actorii Mihaela Sârbu, Andreea Vasile, Iulia Verdeş, Sorin Dobrin, şi regizorii Radu Muntean, Alexandru Solomon, Claudiu Mitcu şi Dan Chişu.
 
În deschiderea Festivalului Internaţional de Film Bucureşti a rulat, în avanpremieră în România, producţia iraniană TAXI, distinsă cu Ursul de Aur la Berlin 2015.
 
Competiţia BIFF începe azi, 21 aprilie, ora 19.00, la Cinema Studio, cu lungmetrajul Anei Lungu, Autroportretul unei fete cuminţi. La final, regizoarea Ana Lungu şi o parte din echipa filmului vor partipa la o sesiune Q&A.

 
De la ora 21.00, tot la Cinema Studio, va avea loc o proiecţie specială, în prezenţa echipei, a filmului Reţeaua, în regia lui Claudiu Mitcu, după o investigaţie jurnalistică de Vlad Mixich. Documentarul urmăreşte traseul citostaticelor absente de pe piaţa internă, pornind din una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la bolnavii din România. 
 
La Cinema Elvira Popescu vor rula în secţiunea Panorama, de la orele 18.30, respectiv 20.30, Mr. Kaplan (regia Alvaro Brechner) - propunerea Uruguayului pentru Oscarul de film străin 2015 – şi Trei inimi/ 3 Coeurs, de Benoit Jacquot, în care Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg şi Chiara Mastroianni construiesc un inedit triunghi amoros.
 
 
Miercuri, 22 aprilie, la Cinema Studio, competiţia continuă cu  Kebab şi Horoscop, debutul în lungmetraj al polonezului Grzegorz Jaroszuk (Cel mai bun debut, Raindance 2014). De la ora 21.00, tot la Cinema Studio, va fi proiectat cel mai nou opus al lui Fatih Akin, Tăietura/ The Cut, o dramă istorică ce discută genocidul armean de la începutul secolului XX.
 
La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18.30, va rula Pasolini, cel mai nou film al lui Abel Ferrara, cu Willem Dafoe în rolul irepetabilului cineast italian, iar de la ora 20.30 va avea loc proiecţia mult aşteptată a documentarului regizorului Joshua Oppenheimer, The Look of Silence, care continuă incursiunea autorului în cauzele şi efectele genocidului din Indonezia.
 
Acnul acesta, la BIFF invitat de onoare este actorul Franco Nero, care va fi prezent alături de publicul bucureştean în ultimele trei zile ale festivalului.
 
Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Club Control.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările