Arte

articolul anterior articolul urmator

Film românesc selectat în competiţia Festivalului de la Veneţia

0
29 Aug 2016 16:52:20
Autor: Doinel Tronaru
Imagine din film
Imagine din film

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia sprijină participarea delegaţiei româneşti a filmului "Prima noapte", scris şi regizat de Andrei Tănase, care va concura pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj în secţiunea „Orizzonti" a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (31 august - 10 septembrie).

Ajuns la cea de-a 73-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia este unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase festivaluri de film din lume.

Intriga filmului este scurtă, însă complicaţiile ei, multiple. Ziua de naştere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată. În distribuţie: tinerii actori Alfredo Minea şi Cristiana Luca, alături de Mimi Brănescu şi Elvira Deatcu.

Filmul este co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet şi ARTE/ SWR Germania. În aceeaşi formulă de co-producţie, Andrei Tănase a mai regizat „Claudiu şi crapii" (2014) şi „Vacanţa la ţară (2015)". Imaginea filmului este semnată de Barbu Bălăşoiu (Sieranevada).

Andrei Tănase (născut în 1982) a studiat filmul la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" din Bucureşti. A regizat scurtmetraje selecţionate şi premiate în festivaluri: „Vacanţa la ţară" (2015), distins cu Premiul Luna la NexT Film Festival şi selecţionat la TIFF, Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, Timishort, Filmfest Dresden, „Claudiu şi crapii" (2013), proiectat la Cottbus, TIFF, Namur sau Molodist (Kiev), „Kings of the Castle" (co-regizat cu Vlad Ilicevici, scurtmetraj documentar, 2010), „Mc Russia" (scurtmetraj documentar, 2008), „Love Forever" (2006), „Myriapod" (2004).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările