Arte

articolul anterior articolul urmator

iMapp, video mapping din Bucureşti, câştigător la AV Awards de la Londra

0
21 Nov 2020 13:44:53
Autor: Otilia Andrei
Videomapping pe Casa Poporului
Videomapping pe Casa Poporului

iMapp Bucharest – unul dintre cele mai importante evenimente de video mapping din lume, organizat de Creart – instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost declarat câştigător al categoriei „AV IN ACTION” la Premiile AV AWARDS din Londra, în cadrul unei ceremonii virtuale online care a avut loc pe 20 noiembrie 2020.

Campania internaţională de solidaritate “One World. One Heart.” care a fost lansată anul acesta de iMapp Bucharest, în carantina generată de pandemia de COVID-19, a fost aleasă de public ca fiind marea câştigătoare a acestei categorii din cadrul celei mai importante competiţii internaţionale de renume – Av Awards, care recunoaşte şi premiază excelenţa în  întreaga industrie audiovizuală, organizată de Av Magazine din Marea Britanie.

Având în vedere pandemia care a afectat întreaga planetă, echipa revistei AV Magazine a dorit să evidenţieze inovaţia şi ingeniozitatea de care au dat dovadă specialiştii şi artiştii din comunitatea audiovizuală de-a lungul acestei perioade. Astfel, organizatorii Premiilor Av Awards au introdus o nouă categorie în competiţie – “Av in Action”, unde evenimentul iMapp Bucharest a fost finalist anul acesta, alături de nume precum CIE Group, Clevertouch, Harman, NowSignage, One Digital Signage, Phoenix Audio şi Unilumin.

Câştigătorul premiului “Av in Action” a fost desemnat prin votul publicului, dintre cei opt finalişti internaţionali şi a fost anunţat în cadrul ceremoniei virtuale a Av Awards din data de 20 noiembrie 2020: România a câştigat prin iMapp Bucharest titlul „Av In Action” şi a ajuns pe podiumul uneia dintre cele mai importante competiţii internaţionale dedicate industriei audiovizuale din lume.

Într-un moment de distanţare fizică şi carantină globală, în contextul internaţional al pandemiei de COVID-19, iMapp Bucharest a lansat o iniţiativă artistică prin care a adus un mesaj de solidaritate şi speranţă la nivel mondial - un proiect de conştientizare publică a susţinerii reciproce, implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internaţional, care a promovat mesajul “One World. One Heart.”: #strongertogether #staybrave #lovecandoanything.

În mai puţin de două săptămâni, 46 de artişti vizuali din 27 de ţări s-au alăturat iniţiativei prin crearea – pro bono – a unor animaţii 3D, cu o durată de 10 secunde, pornind de la acelaşi element – o inimă, întărind, prin forţa creativă, mesajul campaniei de solidaritate la nivel mondial.

Lucrările au fost reunite într-un singur video, care a fost proiectat simultan, pe 17 aprilie, pe faţadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din Bucureşti (România), Budapesta (Ungaria), Lyon (Franţa), Kiev (Ucraina), Paris (Franţa), Moscova (Rusia), Monterrey (Mexic), Seattle (S.U.A.), Asker (Norvegia).

Oraşe din alte ţări s-au alăturat efortului, chiar şi în perioada de carantină. iMapp Bucharest a fost sprijinit de festivaluri importante de gen din lume, de iniţiative private sau de artişti de renume, precum Sila Sveta din Rusia, care nu au putut sta deoparte şi au realizat proiecţia din propriul balcon. Alte 4 proiecte internaţionale din Mexic, China şi Marea Britanie au decis să integreze videoclipul proiectului demarat de iMapp Bucharest în campaniile lor ulterioare, promovând mesajul transmis de acesta pe plan internaţional.

Proiectul “One World. One Heart.”, implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internaţional, a fost realizat pro bono de artiştii implicaţi şi a fost susţinut tehnic şi logistic de parteneri, fără costuri din bugetul Primăriei Capitalei sau din al Creart.

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările