Arte

articolul anterior articolul urmator

Industria spectacolelor: „măsurile de relaxare” din acest domeniu sunt mai aspre decât restricţiile

1
16 May 2021 11:09:05
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Unsplash.com
Foto Unsplash.com

Industria spectacolelor susţine că „măsurile de relaxare pentru sectorul cultural, anunţate de autorităţi în 14 mai , înseamnă de fapt, norme restrictive de desfăşurare a evenimentelor”. Operatorii culturali acuză tratamentul discriminatoriu faţă de alte sectoare.

Asociaţiile precizează într-un comunicat de presă, că nu înteleg de ce rata de infectare la nivel de judeţ/localitate de peste 3/1000 este considerată în continuare un criteriu de interzicere a tuturor evenimentelor.

Ei spun că, conform normelor comunicate, persoanele care participă la spectacole o fac pe baza unui certificat medical, cu vaccin sau test, deci nu pot transmite virusul.

Totodată, aceştia reclamă faptul că, pentru organizarea spectacolelor, ţinta de vaccinare este stabilită la nivel naţional, deşi în multe oraşe rata de vaccinare este mult peste media naţională.

„Nu înţelegem de ce evenimentele culturale în spaţii închise sunt limitate la teatre şi instituţii de cultură (adică cele ale Statului) când, de mai bine de 30 de ani mediul privat organizează evenimente în locaţii alternative, de la săli de sport la hangare, ţara neavând o infrastructură decentă sau suficientă pentru cererea existentă”, arată asociaţiile semnatare.

„Nu înţelegem de ce România alege să fie din nou o ţară în care muzica se aude doar la nunţi, în mall-uri şi în pauzele meciurilor de pe stadioanele care pot fi umplute până la 25% din capacitate”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Burtica Cornel
16.05.2021, 11:23:15

Eu nu pot sa imi fac injectia ca-s batran si am mai multe boli. Am incercat sa intru aseara la "Dineu cu Prosti" sa vad si eu cine-s aia de la acel dineu. Nu am fost primit ca nu avream injectiile facute. Asta este discriminare.

Modifică Setările