Arte

articolul anterior articolul urmator

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel solicită  jumătate din parcul Muzeului Antipa. Conducerea muzeului se opune

23
24 Jun 2019 21:14:51
Autor: Otilia Andrei
Muzeul Antipa din Bucureşti
Muzeul Antipa din Bucureşti

Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel a cerut Guvernului să-i cedeze 5300 de metri pătraţi din parcul Muzeului Antipa, potrivit unui document publicat de Europa FM.

Printr-o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerul Culturii, care poartă semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, Institutul Elie Wiesel ar vrea să fondeze în spaţiul cerut Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România, scrie Europa FM.

În documentul respectiv, Institutul Elie Wiesel cere să preia “administrarea unei părţi de teren aferentă Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, aflată în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în vederea edificării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România”.

Consiliul General al Bucureştiului a respins, în aprilie, un proiect de hotărâre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.

Conducerea Muzeului Antipa a anunţat că se opune acestui demers şi  că “păstrarea intactă a suprafaţei de teren ce aparţine muzeului este de o importanţă capitală”.

Citiţi si:

Guvernul vrea să construiască o clădire prin exproprierea Muzeului Antipa

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Adrian Foangă
24.06.2019, 21:29:37

Nenorocitii nu se mai satura. Iar penalul ala de Grebla vrea sa fure de la muzeul Antipa!

+14 (16 voturi)
MV R.
24.06.2019, 21:31:30

Oare de ce țin morțiș cei din conducerea Institutului Elie Wiesel să deștepte demoni amorțiți?

+14 (16 voturi)
Mel Grig
24.06.2019, 21:32:38

Tupeu + obrăznicie sfruntată.

+13 (15 voturi)
un motan intransigent
24.06.2019, 21:47:25

Te pomenesti ca evreii vor sa acrediteze ideea cum ca ar fi locuitorii teritoriului romanesc inca de pe vremea dinozaurilor si a pterodactililor? D-aia la trebuie muzeu langa Antipa, ca altminteri l-ar face la Dorohoi. Ce-ar fi ca statul roman sa le taie subsidiile, ca ei, evreii, sunt suficienti de bogati ca sa-si sustina singuri memoria? Si, daca tot vorbesc de holocausturi, vor aduna, oare, in muzeul proiectat si date despre holocaustul romanilor provocat de evreii bolsevizati veniti in Romania calare pe tancurile sovietice? Si, daca-i vor pomeni pe evreii bolsevizati, le vor zice pe numele lor evreiesc, sau pe numele de imprumut, cu sonoritate romaneasca? De ex.: Saul Bruckner=Siviu Brucan, Boris Grunberg=Alexandru Nicolschi, Lev Oigenstein=Leonte Rautu, si atatia altii, cu sutele...

+12 (14 voturi)
Podar
24.06.2019, 21:54:48

Evreii noștri..."îndrăgiți ", Ma mira ca nu au...tupeul Sa ne ceara ...obrăzniciți, La Belu sa--si facă..muzeul... ...

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (23)