„La drum cu tata“, în premieră la KINOdiseea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul „La drum cu tata“, regia Anca Miruna Lăzărescu
Imagine din filmul „La drum cu tata“, regia Anca Miruna Lăzărescu

„La drum cu tata“, lungmetrajul de debut al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută pentru scurtmetrajul „Apele tac“, unul dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti din toate timpurile, cu peste 80 de premii câştigate la festivalurile internaţionale, va avea premiera în cadrul festivalului KINOdiseea.

Filmul va avea premiera duminică, 13 noiembrie, de la ora 19,30, la CinemaPro şi va fi reluat luni, 14 noiembrie, de la ora 17.00, la Cinema Elvire Popesco, în prezenţa unei părţi a echipei (regizorul Anca Miruna Lăzărescu, actorul Alex Mărgineanu).

Regizoarea Anca Miruna Lăzărescu (foto dreapta jos) va sosi din Germania special pentru aceste două proiecţii.

Sinopsisul oficial al filmului sună în felul următor:

„Acţiunea filmului se întâmplă în 1968, la Arad. Fraţii Mihai şi Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt faţă de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi impacat cu soarta in România ceauşistă, unde este medic şi, cu inima îndoită, informator al securităţii. Emil însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situaţii din care numai prudenţa fratelui său mai mare îl poate salva.

Anca Miruna Lăzărescu

Într-o zi, soseşte vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc, în calea lor spre destinatie, tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga. De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară in RDG. Din cauza interventiei graniţa germano-cehoslovacă se inchide, iar cei trei nu se mai pot intoarce inapoi in Romania.

Negasind o alta solutie pentru repatriere celor trei li se ofera o viză de tranzit şi le este, astfel, îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregatita familia trece peste hotare: Întâlnire neaşteptată cu duşmanii de clasă – poate această situaţie să se termine cu bine?“

Citeşte şi: Cele mai bune filme pentru copii şi tineri la festivalul KINOdiseea 2016 VIDEO

Despre festivalul de film KINOdiseea

Începând cu 10 noiembrie, timp de 11 zile, la Bucureşti, copiii de toate vârstele au ocazia de a face parte din cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est, atât ca număr de filme, cât şi ca număr de spectator. KINOdiseea a pregătit pentru anul acesta 38 lungmetraje, 80 scurtmetraje, 28 de ateliere şi un bal mascat.

Printre filmele selectate, se regăsesc premiere naţionale şi internationale, filme premiate şi apreciate de critică şi public.

KINOdiseea

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului, pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală şi de Sud-Est, se va desfăşura anul acesta în perioada 10-20 noiembrie la Cinema PRO, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Ţăranului Român şi Hollywood Multiplex.

De luni până vineri, la Cinemateca Eforie, între orele 10 şi 16:30, intrarea este liberă, pentru restul proiecţiilor din timpul festivalului biletele costă 7 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi şi se pot achiziţiona de pe www.eventbook.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite