Arte

articolul anterior articolul urmator

Liliana Ţuroiu a primit aviz pozitiv la propunerea de numire pentru funcţia de director al ICR Bruxelles

0
25 Jun 2019 14:03:14
Autor: Otilia Andrei
Liliana Ţuroiu, preşedinte ICR
Liliana Ţuroiu, preşedinte ICR

Plenul reunit al Comisiei pentru cultură şi media şi al Comisiei de politică externă din Senatul României a avizat pozitiv astăzi propunerea de numire a Lilianei Ţuroiu pentru funcţia de director al Reprezentanţei ICR Bruxelles.

Directorul ICR Bruxelles este, conform legii, coordonator general al proiectului EUROPALIA şi omolog al managerului general Europalia Internaţional. În calitate de preşedinte al ICR, Liliana Ţuroiu a coordonat demersurile de pregătire a participării ţării noastre la EUROPALIA ROMÂNIA 2019, precum şi grupul de lucru interministerial înfiinţat în acest scop.

Coordonarea, în Belgia, a implementării celor 260 de proiecte pe care România le va prezenta în cadrul Europalia, în contextul în care postul de director al ICR Bruxelles a devenit vacant precum şi timpul scurt rămas până la data deschiderii oficiale, au impus o soluţie în măsură să asigure continuarea bunei colaborări cu partenerii belgieni şi implementarea optimă a proiectelor.

Conform procedurii legale, Comisiile pentru cultură şi media şi cea de Politică externă vor informa Biroul Permanent şi plenul  Senatului României cu privire la avizul favorabil pentru numirea doamnei Liliana Ţuroiu în funcţia de director al ICR Bruxelles. Ca urmare a acestui vot, după obţinerea tuturor avizelor, Senatul României va lua act de eliberarea din funcţia de preşedinte al ICR, urmând a fi propus, conform legii, un nou preşedinte, se arată într-un comunicat emis de ICR.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii