Arte

articolul anterior articolul urmator

Lupta dintre Orfeu şi muzicianul modern, rezolvată într-o conferinţă la Muzeul Naţional de Artă al României

0
24 May 2016 18:43:52
Autor: Oana Maria Filip
Conferinţa va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României
Conferinţa va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României

Miercuri, 25 mai, va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României conferinţa "Orfeu versus muzicianul modern". Evenimentul va începe la ora 17.30.

Conferinţa va fi susţinută în Galeria de Artă Europeană de Raluca Stratulat, violonistă şi profesoară la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu.

Conferinţa are ca punct de plecare pictura lui Gustav Klimt - expusă temporar în Galeria de Artă Europeană -  ce ilustrează iubirea dintre Orfeu şi Euridice. Vă propunem perspectiva unui muzician asupra mitului lui Orfeu. Arhetip al artistului complet, Orfeu reprezintă încă un subiect de actualitate în ceea ce priveşte profilul psihologic al muzicianului modern. Influenţa profundă a vieţii artistice asupra caracterului său, obsesia perfecţiunii, fascinaţia muzicii constituie tot atâtea teme de discuţie în cadrul conferinţei.

Parte a proiectului „Opere în prim plan“ ce îşi propune valorificarea operelor din depozite, pictura “Orfeu şi Euridice” de Gustav Klimt (foto jos) va mai fi expusă până la finalul lunii mai în Galeria de Artă Europeană. Realizată în 1885, această lucrare este una dintre schiţele realizate de artistul austriac pentru decoraţia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Ea a fost oferită spre vânzare de Klimt însuşi unei galerii vieneze, de unde a fost achiziţionată în 1912 de un colecţionar român.

Info

"Orfeu versus muzicianul modern"
Gustav Klimt – "Orfeu şi Euridice", 1885
Galeria de Artă Europeană, sala 12
Miercuri, 25 mai 2016, ora 17.30 - Tarif: 10 lei
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19

Citeşte şi: Sfâşietoarea poveste a lui Orfeu şi Euridice, tratată plastic într-o lucrare a celebrului Gustav Klimt, expusă la Muzeul Naţional de Artă până pe 31 mai

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările